Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dobrovolníci budou zítra uklízet Česko. Výjimkou nebudou ani Budějce

Tisíce dobrovolníků vyráží každý rok ve vybraný dubnový den udělat okolí svého bydliště příjemnější. Díky akci Ukliďme Česko je tak každý rok příroda zbavena desítek tun odpadu. K akci se přidají také lidé v jižních Čechách, kde je nahlášena téměř stovka uklízecích akcí.

Celorepubliková akce Ukliďme svět, ukliďme Česko se snaží bojovat proti černým skládkám a odpadkům, které se válí mimo popelnice. Loni vyrazilo do ulic téměř 140 tisíc dobrovolníků a minimálně stejná účast se dá očekávat i letos. Jenom v Jihočeském kraji je nahlášeno 98 uklízecích akcí, v samotném krajském městě jich je nahlášeno třicet. Do ulic vyrazí například i náměstek primátora Ivo Moravec„S partou kamarádů uklízíme už několik let dvakrát ročně v Suchém Vrbném a bereme to jako samozřejmost,“ říká náměstek.

Síly spojili při úklidu i zaměstnanci budějckého E.ONu. Ti vyrazili do ulic už dnes. „Naši pracovníci vyrazili uklízet v Brně v Českých Budějovicích, kde jsme vyrazili kolem cyklostezky na Vltavě, a ještě jsme likvidovali jednu černou skládku. Dohromady celkem čtyři týmy. Nasbíraly jsem zhruba 20 pytlů odpadků,“ řekla mluvčí společnosti Božena Herodesová.

Pozadu nebude ani Budějcká Drbna, která na základě podnětu čtenářů vybere místo, kam vyrazí. „Chceme být společensky zodpovědní a myslíme si, že nikomu neublíží, když přiloží ruku k dílu. V Budějcích jsme dostali opravdu hodně podnětů, kam vyrazit. Vybrat místo nebude těžké,“ prozradil šéfredaktor Drbny Michael Daněk. Redakce Budějcké Drbny se vydá na úklid během dubna.

Kde všude se bude zítra uklízet můžete najít na Interaktivní mapě úklidů na stránkách Ukliďme svět, ukliďmě Česko.

Foto ilustrační foto, Veolia

Štítky Ukliďme Česko, České Budějovice, odpadky, Česko, odpad, Jihočeský kraj, úklid, Ivo Moravec, Drbna.cz, Suché Vrbné, Brno, Vltava

Dobrovolníci budou zítra uklízet Česko. Výjimkou nebudou ani Budějce  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.