Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na jihočeských silnicích už zahynulo o čtrnáct lidí více než loni

Na jihočeských silnicích na následky zranění při dopravních nehodách zahynulo letos už 33 lidí. Je to o 14 více než loni ve stejném období. Meziročně stoupnul počet obětí především v dubnu, květnu a červnu.

Zatímco loni v dubnu, květnu a v první polovině června zemřelo na následky zranění při nehodách 10 lidí, letos jich je 23. „Nejčastější příčinou je nedodržování rychlosti nebo nepozornost při řízení,“ řekl tiskový mluvčí policie Milan Bajcura. Při poslední tragické události zahynul včera odpoledne u Vodňan osmačtyřicetiletý řidič motocyklu. Policisté hledají svědky, kteří by mohli pomoci objasnit příčiny havárie. Nehoda se stala kolem půl páté na silnici I/20 v katastru obce Újezd.

Loni od 1. do 16. června přitom policisté řešili jen jednu nehodu, při níž někdo zemřel. Šlo o havárii u Neplachova na silnici I/3. Letos už od 1.června zahynulo při nehodách na jihu Čech sedm lidí. „Červen je zatím mimořádně tragický. Apelujeme na řidiče, aby dodržovali předpisy a byli za volantem obezřetní,“ uvedl Bajcura.

Autoři | Foto pcr.cz

Štítky nehoda, úmrtí, Jihočeský kraj, silnice, havárie, Vodňany, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihočeských silnicích už zahynulo o čtrnáct lidí více než loni  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.