Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Pokud lidé nebudou dodržovat opatření, přitvrdíme, řekl Prymula

Pokud nebudou lidé dodržovat nově zavedená opatření, bude muset vláda zřejmě přitvrdit. Na tiskové konferenci po jednání vlády to dnes řekl ministr zdravotnictví Roman Prymula. V pátek by mělo dojít k přehodnocení aktuálních opatření.

„Pokud 30 až 40 procent obyvatel nebude respektovat současná opatření proti šíření koronaviru, vláda asi za deset dnů bude zřejmě muset přitvrdit,“ řekl dnes Prymula (ANO). Zatím podle něj ale není důvod uzavírat společnost, jak se to děje v Izraeli či v Madridu, dodal.

V úterý bude plán dalšího postupu probírat vládní rada pro zdravotní rizika. V pátek chce Prymula představit souhrn opatření pro jednotlivé scénáře postupu šíření epidemie. 

Nouzový stav

Nouzový stav, který od dnešního dne platí, bude trvat 30 dní, tedy do začátku listopadu. Ministr zdravotnictví vyhlášení stavu nouze zdůvodnil snahou zbrzdit tempo růstu počtu nemocných. Resort jej podle Prymuly potřebuje mimo jiné proto, aby mohl zapojit do práce spojené s onemocněním covid-19 studenty medicíny. Mnoho zdravotníků je totiž v karanténě.

Stav nouze platil v Česku kvůli koronaviru už na jaře. Vláda jej vyhlásila 12. března a po souhlasu Sněmovny jeho trvání opakovaně prodloužila. Po 66 dnech byl nouzový stav ukončen 17. května.

V pondělí začne v Česku platit nouzový stav. Co všechno se změní?

V České republice začne od pondělí kvůli vývoji koronavirové epidemie znovu platit nouzový stav. Doprovodí jej opatření avizovaná na dva týdny, například uzavření středních škol v rizikových oblastech nebo zákaz hromadných akcí ve vnitřních...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky koronavirus, opatření, nouzový stav, Roman Prymula, vláda, COVID-19, Izrael, Madrid, Poslanecká sněmovna ČR, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokud lidé nebudou dodržovat opatření, přitvrdíme, řekl Prymula  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.