Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Roudné sahalo po bodu, zradila ho ale koncovka

Malšané se sice stále potýkají s absencemi hráčů a při nemoci Průchy a zranění Kössla, těžko skládali obranu, ale zápas s jedním z lídrů soutěže zvládli velmi dobře. Pražanům se herně vyrovnali, zradila je však koncovka.

Už v 6. minutě běžel po „české uličce" sám na gólmana Píša. Nic nevymýšlel, vsadil na tvrdou střelu, ale ta mířila jen do vybíhajícího Foferky. Čehož domácí záhy hořce litovali, protože v 11. minutě poměrně lacino inkasovali od Hájka, který poslal do sítě po rohu odvrácený a zpět do pokutového území vrácený míč. V 18. minutě byl blízko srovnání skóre Lonsmín, ale v dobré pozici u branky místo hlavou zakončoval nohou. A to nebyla dobrá volba.

Ve 26. min. tak opět skórovali hosté po zakončení Novotného, ale zdálo se, že jeho souboj ve vápně s Otepkou provázel faul. Nicméně, pískalo se, až když byl balon v síti. Záhy mohlo Roudné snížit, ale další nájezd Jasanského skončil opět na těle padajícího brankáře.

Domácí se dočkali až ve 38. minutě, když jinak výtečný Foferka chytil na hranici velkého vápna „malou domů" a kopal se nepřímý kop. Po jeho rozehrání poslal Jasanský míč tvrdou ranou přesně k zadní tyči a rozjásal domácí fanoušky. Ti pak viděli chvílemi i drtivý tlak Malšanů, který zastavil až poločasový odchod do šaten.

Po změně stran atraktivní, pohledný zápas plný parádních momentů pokračoval. Hráči Motorletu (v sestavě s extáborským Kotrbou) sice ubrali z dosavadní aktivity a víc se soustředili na hlídání výsledku, ale vyložené šance si domácí ne a ne vypracovat. Naopak to byli Pražené, kteří dvakrát po hodině hry zle zahrozili Jonášem a Hájkem před Konečného brankou.

Zahozené příležitosti soupeře ale držely Malšany ve hře alespoň o bod a ti k němu byli skutečně velmi blízko. Vyrovnání měl nejdříve na kopačce v 81. minutě střídající Turek a o osm minut později i Jasanský, ale na vyrovnání už domácí nedosáhli. Škoda, zápasu by po devadesátiminutovém boji víc slušela remíza.

Malše Roudné – Motorlet Praha 1:2 (1:2)

Góly: 35. Jasanský – 10. Hájek, 25. Novotný. Rozhodčí: Vnuk – Matoušek, Vrchota. Delegát: Bláha. Žluté karty: 2:3 (80. R. Otepka, 89. O. Otepka – 34. Foferka, 52. Dejl, 64. Ptáček). Diváků: 150.

Roudné: Konečný - Tušer, Janoch, Vogl, Lonsmín – Růžička (58. Turek), O. Otepka, R. Otepka, Vávra (79. Král) - Jasanský, Píša. Trenér Libor Šolc.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Roudné, Waltrovka, SK Motorlet Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roudné sahalo po bodu, zradila ho ale koncovka  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.