Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Motor si na Mostu spravil chuť. Vrátí se na vítěznou vlnu?

Motor měl co napravovat. Minulou sobotu padl v Jihlavě a ve středu si neporadil ani s dalším celkem z Vysočiny - s Třebíčí. Výjezd do Mostu tak měl být nápravnou pilulkou a povedlo se. I přes to, že Motor hrál v lepené sestavě, zvítězil 5:2 a stále okupuje první místo.

Zápas pro Motor nezačal vůbec dobře. Hned ve třetí minutě šli totiž domácí do vedení, když Šimeček našel z levé strany najíždějícího Martina Micala, který nedal Kváčovi žádnou šanci. Necelou minutu poté napálil tyčku Lukáš Květoň a zdálo se, že Motor se konečně rozjel. Následně měl obrovskou šanci Vlček, ale jeho únik zlikvidoval pohotovým zákrokem mostecký Petrásek. To budějcký gólman se vytáhl o pár chvil později, kdy kryl nejprve pokus Kubinčáka a následně i dorážku Tomáše Divíška. Po polovině první části měl obrovskou šanci Jiří Fronk, který tečoval Nouzovo nahození. Mostecký gólman byl ale opět připraven. To bylo z obou stran v první třetině vše a na Jihočechy čekal do dalších dvou částí těžký úkol.

Hned na začátku druhé části mohl jít Most do dvoubrankového vedení. Smolka totiž jel úplně sám na branku, ale puk mu nakonec utekl. Poté Motor uzamkl soupeře díky přesilové hře v obranném pásmu, ale Jihočechům chyběla střelba. Poté ale přišel čas Vladimíra Škody, který za 64 vteřin dokázal vstřelit dvě branky a strhnout vedení na stranu Motoru. Nejprve dorazil puk do sítě po Fronkově střele, a poté si najel mezi kruhy na přihrávku od Pavlina a zametl kotouč za Petráska. Motor zařadil na vyšší rychlostní stupeň a brzy se hráči v modrém radovali znovu. Svou premiérovou trefu v mužské kategorii si připsal Jakub Doktor, který překonal Petráska z pravé strany.

Úvod do třetí třetiny se Jihočechům povedl náramně. Brzy totiž už na 4:1 zvyšoval střelou od modré Roman Vráblík. Nedlouho na to vyřešil Tomáš Nouza přečíslení dva na jednoho přihrávkou na Fronka, který ale minul branku. Most ale nehodlal jen tak složit zbraně. A v polovině třetí části dokázal snížit zásluhou Martina Micala, který si připsal druhý zářez v zápase. I nadále se Most snažil, ale Kváča odolával až do konce i přes to, že Most odvolal brankáře při vyloučení Slobody a hrál tak v šesti proti čtyřem. Naopak Motor přidal ještě jednu branku. Do prázdné brány umístil puk Jakub Babka.

HC Most – ČEZ Motor Č. Budějovice 2:5

Branky a nahrávky: 3. Mical (J. Šimeček, R. Veselý), 53. Mical (K. Černý, J. Šimeček) – 28. Škoda (Fronk), 29. Škoda (Pavlin, Novák), 33. Doktor (Žovinec), 44. Vráblík (Fillman, Hřebejk), Babka (Heřman, Suchánek). Rozhodčí: Würtherle – Krátký, Svobodová. Vyloučení: 6:3 navíc Mical (Most) do konce a Mazanec (Motor) do konce. Využití: 0:1.

HC Most: Petrásek – K. Černý, Walter, Kokeš, Drábek, Hora, Šefl, Šesták, Strejček – Kubinčák, Divíšek, Smolka – Rod, Alinč, Komínek – Mical, J. Šimeček, R. Veselý – Trübenekr, Zdeněk.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Bláha) - Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Suchánek, Vráblík, Mazanec, Mucha - Květoň, Škoda, Hřebejk - Fronk, Nouza, Heřman - Marek, Vlček, Babka - Guman, Doktor, Žovinec.

Štítky Most, Madeta Motor České Budějovice, HC Dukla Jihlava, SK Horácká Slavia Třebíč, Kraj Vysočina, HC Škoda Plzeň, Roman Vráblík, Lukáš Květoň, Tomáš Divíšek, HC Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor si na Mostu spravil chuť. Vrátí se na vítěznou vlnu?  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.