Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Pokud řídíte, řiďte, znělo heslo policejní akce zaměřené na telefonování za volantem

Jeden pohled do mobilního telefonu při řízení vozidla může mít fatální následky. Proto se jihočeští policisté tento víkend zapojili do celorepublikového dopravně preventivního projetku. Upozorňovali řidiče na nebezpečí používání mobilních telefonů za volantem.

„Policisté spolu s krajským koordinátorem BESIP, upozorňovali během dopravně preventivní akce řidiče na nebezpečí používaní mobilního telefonu při řízení. Ročně takto dojde k desítkám dopravních nehod, přičemž některé z nich mají pro jejich účastníky tragické následky,“ popsala bezpečnostní akci Nepozornost zabíjí policejní mluvčí Lenka Krausová. Tato kampaň je realizována Českou asociací pojišťoven, BESIP a Policií České republiky.

V letních měsících se na našich silnicích setkáte s policisty i při dalších dopravně preventivních akcích, konkrétně pak při projektu „Řídím, piju nealko pivo“. Dále se policisté zaměří i na kontrolu cyklistů, motocyklistů a chodců. V září se pak policisté jako již tradičně zapojí do celorepublikového projetku Zebra se za tebe nerozhlédne.

„Buďte na svých cestách opatrní, dodržujte předpisy související s provozem na našich silnicích a pamatujte, že nejdůležitější je dojet do cíle v pořádku,“ vyzvala Krausová.

Autoři | Foto Policie České Republiky

Štítky policie, akce, nepozornost zabíjí, BESIP, řidič, telefon, Jihočeský kraj, mobilní telefon, Lenka Koloušková, Česká asociace pojišťoven, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokud řídíte, řiďte, znělo heslo policejní akce zaměřené na telefonování za volantem  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.