Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Zdrogovaný muž měl zákaz řízení. Před hlídkou městské policie se snažil ujet

Honičku jako ze seriálu Kobra 11 zažili českobudějovičtí strážníci v neděli 8. července. Čtyřiadvacetiletý muž, který telefonoval za volantem, před nimi ujížděl až do nedaleké vesnice, kde se schoval v areálu základní školy. Důvodem jeho útěku ale nebyl jen drobný dopravní přestupek.

„V neděli 8. července krátce po jedenácté hodině dopolední prováděla hlídka městské policie běžnou kontrolní činnost v Mladém. Při vyjíždění z ulice Kpt. Nálepky strážníci spatřili vozidlo, jehož řidič držel v ruce telefon. Strážníci se rozhodli vozidlo zastavit a s řidičem vyřešit dopravní přestupek. Na pokyn k zastavení však řidič dotyčného vozidla nereagoval a snažil se strážníkům ujet,“ vysvětlila mluvčí městské policie Věra Školková.

Čtyřiadvacetiletý muž před hlídkou ujížděl z města až za jeho hranice, kde nechal opuštěné vozidlo v nedaleké vesnici. Díky svědkům, kteří řidiče viděli utíkat, se ho strážníkům podařilo vypátrat v areálu místní základní školy. „Muž odmítal reagovat na výzvy strážníků. Dalšímu útěku už musela hlídka zabránit pomocí donucovacích prostředků a pout,“ uvedla Školková.

Zadržený muž měl kromě zákazu řízení i pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek. Na místo byla přivolána policejní hlídka, která si případ převzala k dalšímu šetření. Mladíka nyní čeká obvinění z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Štítky městská policie, drogy, alkohol, zákon, útěk, obecní policie, Kobra 11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaný muž měl zákaz řízení. Před hlídkou městské policie se snažil ujet  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.