Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

V pronajatém bytě na Pražském předměstí našli díky tekoucímu kohoutku týraného psa

Jen díky tekoucímu kohoutku v jednom z bytů na Pražském předměstí objevil sedmačtyřicetiletý majitel nemovitosti v koupelně zavřeného psa, o kterého se podnájemník pravděpodobně vůbec nestaral. Nyní mu hrozí pokuta až 500 tisíc korun

Šestatřicetiletý muž z Českých Budějovic si pronajal byt na Pražském předměstí, do kterého se nastěhoval se svým psem. Bohužel se o něj ale moc nestaral a nedělalo mu problém ho nechat doma několik dní samotného zavřeného v koupelně. 

Zvíře našel v koupelně až majitel bytu, který se dozvěděl o úniku vody. Protože se mu nepodařilo nájemníka kontaktovat, musel situaci řešit sám. 

„Když sedmačtyřicetiletý majitel nemovitosti vstoupil do bytu a otevřel dveře koupelny, čekal ho pohled na vyhublého psa a exkrementy všude kolem. Strážníci na místě zjistili, že kříženec labradora nemá k dispozici žádnou potravu,“ uvedla mluvčí městské policie Věra Školková. Voda unikala z otevřeného uzávěru ve sprchovém koutě.

Prostřednictvím operačního střediska se později podařilo kontaktovat majitele psa, který slíbil, že se do bytu co nejrychleji dostaví. Strážníci na něj však čekali marně. „Za přítomnosti majitele bytu zajistili městští policisté psovi dostatek potravy, dokud nebude rozhodnuto o jeho osudu,“ doplnila Školková.

Případem se bude dále zabývat příslušný správní orgán. Šestatřicetiletému majiteli psa nyní hrozí za týrání zvířete pokuta až 500 tisíc korun. Se vší pravděpodobností ho však také čeká náhrada škody způsobené únikem vody.

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, pes, týrání, koupelna, České Budějovice

V pronajatém bytě na Pražském předměstí našli díky tekoucímu kohoutku týraného psa  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.