Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Za dva týdny začne stavba obchvatu z Úsilného do Hodějovic

Ředitelství silnic a dálnic začne stavět druhou část obchvatu Úsilné – Hodějovice. Práce by měly začít 17. dubna. Víc než sedm kilometrů dlouhý úsek postaví firmy Hochtief, Colas a M-Silnice.

Druhá část obchvatu spojí úsek Hodějovice – Třebonín. Stavbu tohoto úseku silničáři zahájili minulý pátek. Oba úseky chce Ředitelství silnic a dálnic otevřít v září 2022. ŘSD smlouvy s vítěznými firmami uzavřelo minulý týden. Ti ho nabídli postavit za zhruba o miliardu a půl míň, než se předpokládalo.

ČTĚTE TAKÉ: Slavnostním poklepáním dnes začala stavba obchvatu Budějc. O zpoplatnění bude ministerstvo jednat

Zahájení stavby úseku Úsilné – Hodějovice blokovala stížnost italsko-tureckého sdružení firem, které si od podzimu loňského roku stěžovalo na netransparentní změny provedené v zadávací dokumentaci. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ale jejich stížnost v polovině března zamítl.

ČTĚTE TAKÉ: ŘSD podepsalo smlouvu na úsek Úsilné – Hodějovice. Stavět se začne v polovině dubna 

Součástí téměř sedmikilometrového úseku Úsilné – Hodějovice bude více než pět kilometrů protihlukových stěn a kilometrový tunel Pohůrka, který je projektovaný na rychlost 100 kilometrů za hodinu. Dnes je maximální povolená rychlost v dálničních tunelech v Česku 80 kilometrů za hodinu.

Foto pixabay.com

Štítky obchvat, stavba, D3, ŘSD, Hodějovice, Úsilné, Ředitelství silnic a dálnic, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, České Budějovice, Třebonín, Česko

Za dva týdny začne stavba obchvatu z Úsilného do Hodějovic  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.