Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Z altánku v Háječku by mohla být kavárna už příští rok. Majitel získává povolení k opravám

Rodinná kavárna. Taková je představa majitele altánku v parku Háječek, který se po letech rozhodl ho rekonstruovat a vrátit mu titul „nejhezčího koutku města". Město dalo jeho plánům definitivně zelenou a kavárna by tak mohlo fungovat už v příštím roce.

Rada města schválila věcné břemeno, díky kterému bude moct být v altánku umístěn kabel nízkého napětí a kanalizace. „Majitel může upravit chodník u altánku a zelenou dostal také pronájem části pozemku k umístění stolů, židlí a slunečníků pro venkovní posezení,“ vysvětluje města náměstek primátora Tomáš Bouzek.


Foto: Encyklopedie Českých Budějovic

Majitel teď musí získat řadu povolení. „Pokud vše půjde dobře, mohlo by se nám to podařit tak za devět měsíců. Poté musíme sundat krytinu, udělat okopy kolem altánu a vše ostatní. Na rekonstrukci by mělo být poznat poctivé řemeslo. Akcentuji citlivý přístup architekta a řemeslníků,“ upozorňuje Petr Beneš. Kavárna by tak mohlo fungovat už příští rok.

Štítky Háječek, altán, park, rekonstrukce, České Budějovice, kavárna, historie, Tomáš Bouzek, Petr Beneš

Z altánku v Háječku by mohla být kavárna už příští rok. Majitel získává povolení k opravám  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.