Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Začala stavba druhé části obchvatu. Ťok přidal do sbírky poslední kladívko

Obchvat Budějc se dnes dočkal dalšího slavnostního okamžiku. Zahájena byla totiž stavba více než sedmikilometrového úseku z Úsilného do Hodějovic. Na základní kámen poklepali kromě hejtmanky kraje, primátora Budějc nebo ředitele ŘSD, také končící ministr dopravy Dan Ťok. Do své sbírky tak přidal poslední kladívko zahajující stavbu důležité dopravní tepny.

„Z tohoto úseku mám obzvlášť velkou radost. Dlouho jsme s krajem, ale i městem, debatovali o tom, jak je tento okruh Českých Budějovic důležitý. Budu svým následovníkům držet palce, aby bylo vše splněno tak, jak jsme slíbili,“ řekl před zahájením končící Ťok, kterému všichni přítomní děkovali za odvedenou práci.

Od hejtmanky Jihočeského kraje dostal exministr tři lahve hruškovice, která se pálí speciálně v Blatné v jižních Čechách. Mluvčí ŘSD Jan Rýdl zavtipkoval, aby Ťok raději všem přítomným obsah krabice ukázal.

Po úvodních proslovech se slavnostního poklepání na základní kámen chopili také hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová, ředitel ŘSD Jan Kroupa, ředitelka jihočeské pobočky ŘSD Vladimíra Hrušková nebo předseda představenstva firmy Hochtief Tomáš Koranda.

Jihočeská D3 je nejrozestavěnější dálnicí

Více než sedmikilometrový úsek, jehož součástí bude kilometrový tunel Pohůrka, chce ŘSD zprovoznit v září 2022. Ve stejném roce by měl být dokončen také úsek Hodějovice – Třebonín, který se začal stavět na konci března. „V intenzivní přípravě jsou i zbývající úseky dálnice D3," uvedl Kroupa. Příští rok chce ŘSD začít hledat stavitele navazujícího úseku mezi Třebonínem a Kaplicí.

ČTĚTE TAKÉ: Za dva týdny začne stavba obchvatu z Úsilného do Hodějovic 

Zahájením stavby se z jihočeská dálnice D3 stala nejvíce rozestavěná dálnice v republice. Ve výstavbě je aktuálně zhruba čtyřicet kilometrů, ještě letos by se mělo podle Ťoka zprovoznit osm kilometrů.

Foto Jan Pešek

Štítky D3, dálnice, stavba, obchvat, Dan Ťok, Úsilné, České Budějovice, Ředitelství silnic a dálnic, Hodějovice, Jan Kroupa, Jihočeský kraj, Jaroslava Pokorná Jermanová, Třebonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala stavba druhé části obchvatu. Ťok přidal do sbírky poslední kladívko  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.