Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Strážníci v Budějcích loni řešili méně přestupků

Českobudějovická městská policie loni řešila 34.453 přestupků, což je přibližně o 1500 méně než v roce 2017. Největší podíl z toho loni tradičně tvořily dopravní přestupky. Například jen kvůli špatnému parkování nasadili strážníci loni téměř 5300 takzvaných botiček.

„Když si vezmeme to celkové číslo, znamená to, že loni strážníci každý den v průměru řešili stovku přestupků,“ uvedl budějcký primátor Jiří Svoboda. Městská policie vybrala na pokutách více než pět milionů korun. Překročení rychlosti naměřili strážníci řidičům automobilů v 1821 případech. Městská policie může nyní rychlost měřit na 33 místech v Českých Budějovicích, řekl primátor.

Ke konci loňského roku pracovalo u městské policie 132 zaměstnanců. Z toho 110 bylo strážníků. „Nejvíce z nich máme ve věkové skupině 31 až 40 let. Jedná se téměř o polovinu strážníků,“ uvedl Svoboda. Dodal, že policie letos chce přijímat ještě další strážníky. Minimálně by jich mělo být podle primátora deset. Od 1. května loňského roku město zvýšilo plat strážníkům o 1500 korun, průměrná mzda tak vzrostla na 36.100 korun. Navýšení platu mělo snížit poměrně vysokou fluktuaci u městské policie.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky ČR, policie, správa, Č. Budějovice, obecní policie, České Budějovice, Jiří Svoboda, primátor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci v Budějcích loni řešili méně přestupků  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.