Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Tři tisíce fanoušků hnaly Jihostroj za titulem. Volejbalisté po dvou letech vrátili titul na domácí půdu

Beznadějně vyprodaná sportovka narvaná až po strop sledovala se zatajeným dechem zápas Jihostroje s Duklou Liberec. Jihočeši se ale nenechali zastrašit nervozitou a Severočechy poslali s prohrou domů. Jihostroj dnešní výhrou tak po dvou letech vrátil jubilejní desátý extraligový titul do Budějc.

„Rozhodly drobnosti. Párkrát se nám nepodařilo složit na jedny ruce, domácí si pomohli servisem a začalo se to otáčet," řekl kouč Dukly Michal Nekola. „Jsme zklamaní, ale Budějovice hrály stabilně celou sezonu, doma neprohrály a zaslouženě jsou mistry," uznal liberecký trenér.

Ve finále pokaždé zvítězil domácí tým. Českobudějovičtí třikrát deklasovali soupeře ve své hale 3:0, Liberec pod Ještědem vydřel dvě pětisetové výhry.

„Bylo to nejtěžší utkání, protože Liberec hrál výborně. Štokr dělal strašně málo chyb a rozhodla naše psychická koncentrovanost. Otáčeli jsem a pomohli hráči ze střídačky. Je to krásný," řekl trenér vítězů René Dvořák České televizi.

Už poosmé zvedl mistrovský pohár nad hlavu v dresu Českých Budějovic jejich kapitán Radek Mach. „Je to zadostiučinění za to, co jsem tomu obětoval, co obětovala moje rodina," řekl čtyřiatřicetiletý reprezentační blokař.

Finále volejbalové extraligy

Neděle, 5. května 2019, 19:25

Finále volejbalové extraligy
Finále volejbalové extraligy

Ve vyrovnané první sadě vedla Dukla 8:6 a 16:13, ale domácí vždy srovnali. Liberec měl na nahrávce mladého Srba a ten v koncovce chyboval. „Dal jsem dvoják," komentoval svoji chybu, která poslala Budějovice do vedení 24:22. První setbol odvrátil smečí Štokr, ale při druhém uspěl domácí Staples.

Druhý set se tomu prvnímu podobal. Severočeši vedli 6:3 a za stavu 16:13 se vývoj opět otočil. Koncovce vládli Jihočeši, od stavu 20:20 rozhodli díky šňůře čtyř bodů při podání univerzála Šotoly, který naskočil do hry ve druhé sadě.

Zmar Dukly podtrhla třetí sada. Hosté si po skvělém servisu nejvíce bodujícího hráče utkání Štokra (18 bodů) vypracovali náskok šesti bodů 9:3 a vedli ještě 18:13. Do sestavy Budějovic se vrátil univerzál Křesťan a vyprodané publikum dostal do euforii nejlepší hráč utkání Michálek. Při jeho servisu získali domácí málo vídaných deset bodů v řadě, otočili na 23:18 a bez problémů zápas ukončili.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky volejbal, Jihostroj, titul, výhra, České Budějovice, Dukla Liberec, Liberec, Michal Nekola, Česká televize, Radek Mach, Ještěd

FOTO/VIDEO: Tři tisíce fanoušků hnaly Jihostroj za titulem. Volejbalisté po dvou letech vrátili titul na domácí půdu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.