Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Majáles je tady. Čeká nás Keškobraní, Černota a hudební program

Celé centrum Českých Budějovic bude od 19. do 24. května oživeno neziskovým festivalem, který je pořádán místními středoškolskými studenty. Hudba, divadla, pouliční umění, filmové snímky a soutěž o Krále celého Majálesu. Ačkoliv je tento ročník v mnohém podobný předešlým, ten letošní bude přece jen zase něčím odlišný. A začne už tuto neděli, na náměstí Přemysla Otakara II.

I když bude tradiční a oficiální zahájení probíhat v neděli, první část festivalu odstartuje už v sobotu 18. května v šest hodin večer. Bude se jednat o úplnou letošní novinku a hru pro studenty, nesoucí jméno Keškobraní. Není to nic víc než speciálně upravená verze geokešingu, což je hra, při které se hledají ukryté schránky pomocí zeměpisných souřadnic.

Minimalismus jako životní styl

Minimalismus v každodenním životě. Přednáška pojednávající o přebytečném množství věcí, které se v domácnostech nepřetržitě hromadí a o tom, zda-li jsou vůbec užitečné. Minimalismus se stal velmi oblíbeným a prospěšným životním stylem, a proto se o něm návštěvníci mohou dozvědět něco více v pondělí v kavárně Datel. O chvíli dříve bude na Sokolském ostrově probíhat novinka Henna tattoo session. Přesně šitá na míru těm, kteří se vždy chtěli nechat potetovat, ale nikdy se neodvážili. Akce by měla přiblížit historii a počátky tetování po celém světě a přinést místo, kde se mohou návštěvníci nechat přímo přírodní hennou potetovat.

Černota U Vás

Na území Prahy se pohybuje přibližně 15 000 drogově závislých osob. Praha byla vždy centrem sexuálních služeb, kam se sjížděli zákazníci z celé Evropy. A v úterý se o tom všem budou v rámci Majálesu povídat tvůrci dokumentárního filmu Černota v kavárně U Vás.

V Malém divadle bude ve stejném čase připraveno představení "Milostný dopis ženě, kterou nemilujeme" od Depresivních dětí toužících po penězích. Mluvíce o dětech, je nutno zmínit i Dětské odpoledne. Prostor, kam mohou rodiče přijít se svými ratolestmi, podívat se na divadlo a nechat své děti užít si přichystané hry, pletení věnečků nebo dokonce zatancovat. Již tradičně bude dětské odpoledne zasazeno na Sokolském ostrově v úterý od 12 hodin.

Majálesový král a hudební program

Středa přináší spoustu bodů programu. Jeden z nich se bude odehrávat v Majálesové kavárně, hostíc rakovnickou kapelu Manon Meurt, která čítá na čtyři členy a milovníky hudebního stylu shoegaze. Mezi další denní highlighty se nepochybně zařadila Náplavka s tradičním autokinem a kultovním filmem Pulp fiction.

Čtvrteční hudební scénu obsadí slovenská kapela From Our Hands. Po deváté hodině večerní vystoupí v Majálesové kavárně a ukáží co v minulosti předvedli i na takových festivalech jako je Rock For People, Mighty Sounds či koncerty s kapelami jako Rise Against, Sum 41, Yellowcard nebo The Prodigy. Jako předskokani jim doslova poslouží skejťáci na Skate Contestu, konajícím se na Piaristickém náměstí.

Páteční den nebude jen o obrovském studentském průvodu a vyhlášení letošního Majálesového Krále, ale také o odpoledni naplněném hudbou. Chief Bromden, Elections in the deaf town, Iggy Mayerov, Houpací Koně, The Atavists, Gospel Dating Service, Vložte

Kočku, Zvíře jménem Podzim, Paul Stephan nebo FVLCRVM. To, a ještě více bude čekat na návštěvníky pátečního open air. Již od odpoledne do pozdních večerních hodin.

Tisková zpráva

Štítky Majáles, Keškobraní, studenti, program, divadlo, festival, hudební skupina, Otakar II. Traungavsko-Chiemgavský, Praha, Rock for People, The Prodigy, Rise Against, Pulp Fiction: Historky z podsvětí, Evropa

Majáles je tady. Čeká nás Keškobraní, Černota a hudební program  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.