Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Agresivní muž obtěžoval v Budějcích hosty restaurace. Nadýchal skoro čtyři promile a skončil na záchytce

Strážníci řešili v sobotu večer chování silně opilého návštěvníka baru na Pražském předměstí. Muž měl velmi nevybíravým způsobem obtěžovat ostatní hosty. Na místo proto vyrazila hlídka městských policistů. Agresor na ně ale čekat nehodlal a dal se na útěk. Když ho strážníci chytili, dali mu dýchnout. Zkouška na alkohol ukázala výsledek 3,54 promile.

Hlídka k agresivnímu návštěvníkovi baru vyjížděla v sobotu krátce po deváté hodině večer. „Muž měl podle slov zdejšího zaměstnance hrubým jednáním obtěžovat ostatní hosty a bezdůvodně poškozovat svůj majetek. Když však zjistil, že na místo míří hlídka městské policie, na nic nečekal a vzal nohy na ramena,“ pospala tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Jeho trasa útěku vedla po pěší lávce přes řeku až na sídliště Vltava. Muž na výzvy k zastavení nereagoval a utíkal dál. Hlídce se nakonec běžce podařilo chytit. „Třicetiletý muž z Budějc jednal pod vlivem nejedné sklenky alkoholu. Orientační dechová zkouška na alkohol totiž ukázala výsledek 3,54 promile. Muž ukončil vzrušující večírek pobytem na záchytce,“ dodala Školková.

Agresorovi hrozí za přestupek neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci pokuta až deset tisíc korun. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky strážníci, alkohol, agresor, záchytka, České Budějovice, Vltava

Agresivní muž obtěžoval v Budějcích hosty restaurace. Nadýchal skoro čtyři promile a skončil na záchytce  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.