Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Začíná soud s dvojicí, která měla loni na Písecku ubodat manželský pár. Oběma hrozí až výjimečný trest

U Krajského soudu v Budějcích dnes začíná soud s mužem a ženou, kteří měli začátkem loňského roku ubodat manželský pár. K vraždě došlo v obci Dobešice v části Pazderna na Písecku. Těla našel jejich syn. Dvojice po činu utekla do Rumunska.

K dvojnásobné vraždě došlo v neděli 7. ledna loňského roku v obci Dobešice v části Pazderna na Písecku. Těla rodičů našel syn o den později. Na místo ihned vyjela služba kriminální policie, která začala tento brutální případ vyšetřovat. Na základě svědectví se policistům podařilo získat stopu, která vedla k muži a ženě ze Slovenska. O měsíc později policisté dvojici vypátrali na severovýchodě Rumunska.

Muž ve věku 34 let a 28letá žena byli obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, když podle kriminalistů ubodali manželský pár. „Oba obviněné eskortovala rumunská strana letecky do Česka 12. února loňského roku, kde si je na letišti převzali jihočeští policisté. Kriminalisté z dosavadního šetření zjistili, že obviněná měla v uplynulých letech na zavražděný manželský pár určitou vazbu,“ uvedla loni jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová.

ČTĚTE TAKÉNeznámý pachatel zavraždil v mobilheimu u Dobešic na Písecku manžele

Podle vrchní komisařky Renáty Mikové měla žena k zavražděným velmi blízký vztah. Brali ji jako svoji dceru, měli ji u sebe jednu dobu dokonce i ubytovanou a zaměstnali ji ve své firmě. Čin byl tak podle všeho dlouhodobě plánovaný a také podrobně připravovaný.

Dvojice obětem zasadila přes dvacet bodných ran. Vrazi si z mobilheimu odnesli klíč k trezorku se 400 tisíci, který vzali v jiném bytě.

Obviněná žena po celou dobu odmítala vypovídat, naopak muž, který už za sebou má trestnou činnost, částečně spolupracoval. Celý spis k případu má čtrnáct svazků a tři tisíce listů. Soud začíná dnes u Krajského soudu v Budějcích výslechem obou obviněných a trvat by měl do pátku. 

Foto pcr.cz

Štítky vražda, Pazderna, soud, policie, soudní jednání, manželé, okres Písek, Rumunsko, Dobešice, Slovensko, Lenka Koloušková, Česko

Začíná soud s dvojicí, která měla loni na Písecku ubodat manželský pár. Oběma hrozí až výjimečný trest  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.