Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na opravy silnic druhých a třetích tříd Jihočeského kraje poputuje více než 213 milionů korun

Jihočeský kraj společně se Správou a údržbou silnic investuje letos do oprav silnic více než 213 milionů korun. Oprav se dočkají silnice na Jindřichohradecku, Českobudějovicku nebo Strakonicku. Opravy by měly zvýšit bezpečnost i komfort cestování pro řidiče po krajských silnicích.

„Více než 213 miliony korun přispěje v letošním roce Státní fond dopravní infrastruktury na opravy silnic II. a III. tříd v Jihočeském kraji,“ informoval po jednání zastupitelstva kraje první náměstek hejtmanky Josef Knot a upřesnil, že spolu s penězi z krajského rozpočtu tak na rekonstrukce komunikací letos poputuje okolo 381,5 milionů korun.

Peníze si mezi sebe rozdělí Správa a údržba silnic Jihočeského kraje spolu s Jihočeským krajem. Dotační prostředky ve výši 115 milionů korun použije Správa a údržba silnic Jihočeského kraje na 14 investičních akcí v celkové hodnotě téměř 127 milionu korun. Jihočeský kraj pak připravuje 21 investičních a neinvestičních akcí v celkové hodnotě 254,5 milionů korun, na které SFDI přispěje více než 98 miliony korun. 

„Velice mě těší, že se nám podařilo získat i v letošním roce další peníze od státu na rekonstrukce silnic na jihu Čech. Věřím, že to povede ke zvýšení bezpečnosti i komfortu cestování pro řidiče po krajských komunikacích,“ dodal Knot.

Správa plánuje za přispění dotačních prostředků zajistit rekonstrukci silnice v Katovicích, kde bude provedeno zajištění svahu a rozšíření silnice u Nové Vsi na Strakonicku. Dále budou opraveny mosty na okraji obce Deštné, v obci Volfířov a na okraji Nové Včelnice, vše na Jindřichohradecku.

Jihočeský kraj pak opraví či zmodernizuje komunikace v celkové délce 47,14 km. Půjde například o silnici mezi Ledenicemi a Slavošovicemi na Českobudějovicku, silnici Lomnice nad Lužnicí – Klec, průtah Novosedly v délce 5,197 km na Jindřichohradecku či komunikaci mezi Strakonicemi a Radomyšlí. Předpoklad zahájení všech stavebních prací je v průběhu měsíce července s termínem dokončení do konce roku.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky opravy, silnice, řidiči, Jihočeský kraj, oprava, údržba, okres Jindřichův Hradec, okres České Budějovice, okres Strakonice, Josef Knot, Státní fond dopravní infrastruktury, Česko

Na opravy silnic druhých a třetích tříd Jihočeského kraje poputuje více než 213 milionů korun  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.