Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeská zásahovka přivezla ze Slovenska stříbro

Tým zásahovky se minulý týden zúčastnil mezinárodního závodu, který se konal ve vojenském výcvikovém prostoru Lešt na Slovensku. Jihočeský tým měl ztížené podmínky v tom, že jeden z členů se při první disciplíně zranil. Policisté tak absolvovali celý závod v oslabení.

Prestižní mezinárodní závod se konal minulý týden ve vojenském  výcvikovém prostoru Lešt na Slovensku. Závody trvaly dva dny a rozhodně nešlo o žádné flákání. „Policisté při plnění disciplín pracovali ve výškách a nad volnou hloubkou, prověřili své střelecké, taktické, fyzické dovednosti i orientaci v neznámých prostorách. Především pak schopnost týmové spolupráce. Neminula je ani disciplína, ve které přejížděli tamní jezero na raftu, plavali, slaňovali z trenažéru vrtulníku, pracovali v zakouřených místnostech, ve které nebylo na krok vidět,“ popsala tisková mluvčí policie Lenka Krausová.

Do závodu se zapojilo jedenáct družstev. I když se jeden člen z týmu zranil a policisté absolvovali zbytek závodu pouze ve čtyřech, bez možnosti se jakkoliv při disciplínách vystřídat, skončili Jihočeši na druhém místě.

„Policisté ze Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje se mezinárodních mistrovství zásahových jednotek účastní v obdobném složení každý rok. Jejich zlaté, stříbrné a bronzové medaile, které z těchto soutěží pravidelně přiváží, jsou důkazem toho, že jsou opravdu specialisté,“ dodala Krausová

Foto pcr.cz

Štítky Zásahovka, soutěž, Slovensko, Lenka Koloušková

Jihočeská zásahovka přivezla ze Slovenska stříbro  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.