Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Řidička havarovaného trolejbusu v Budějcích měla mít v krvi alkohol

Řidička trolejbusu, který v pondělí ráno havaroval na Máji, měla mít krvi alkohol. Podle několika zdrojů Budějcké Drbny byla hodnota alkoholu v krvi více než promile. Policie informaci zatím nepotvrdila ani nevyvrátila.

Při pondělní nehodě trolejbusu s osobákem se zranilo osm lidí. Nejhůř dopadla řidička trolejbusu, která byla hned po nehodě uvedena do umělého spánku. Podle našich informací jí v krvi koloval alkohol. Hodnota se zastavila na 1,14 promile. V nemocnici by dál měly zůstat už jen dvě zraněné osoby.

Z prvotního šetření vyplývá, že sedmašedesátiletý řidič osobního automobilu nedal přednost řidičce trolejbusu, která jela po hlavní komunikaci. Došlo ke střetu, po kterém trolejbus vyjel mimo silnici a narazil do sloupu,“ uvedla v pondělí tisková mluvčí policie Lenka Krausová, která informaci o alkoholu v krvi zatím nepotvrdila ani nevyvrátila.

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO: Hrozivá nehoda trolejbusu v Budějcích. Na internetu se objevil záznam střetu

Zdravotnická záchranná služba vyhlásila mimořádnou událost prvního stupně, Nemocnice České Budějovice aktivovala traumatologický plán. Nehodou se dál zabývají budějčtí policisté.

Autoři | Foto Petra Kafková

Štítky nehoda, alkohol, policie, trolejbus, osobák, České Budějovice, havárie, Drbna.cz, Lenka Koloušková, Nemocnice České Budějovice

Řidička havarovaného trolejbusu v Budějcích měla mít v krvi alkohol  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.