Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Majiteli utekl při venčení pes za srnou. Čtyřnohého miláčka někdo postřelil

Tragický konec měla páteční procházka Davida Přibyla z Českých Budějovic. Se svým psem se vydal na louku mezi Kvítkovicemi a Čakovcem. Když se před nimi objevila srna, pes za ní utekl. Po chvíli se ke svému majiteli vrátil, byl ale postřelený. Zranění, která mu způsobil neznámý střelec, byla pro zvíře nakonec smrtelná.

K incidentu mělo dojít v pátek odpoledne. David Přibyl se vydal venčit svého psa na louku mezi Kvítkovice a Čakovec. Když se před nimi z ničeho nic objevila srna, pes se za ní okamžitě vydal. „Přeběhli horizont, kam jsem neviděl. Srna měla velký náskok byla před ním. Tak jsem si sednul a čekal jsem, že se hned vrátí. Během chvilky zazněl ale výstřel, to ve mně hrklo, tak jsem se rychle sebral a běžel se podívat co se děje,“ popsal pro Jihočeskou televizi David Přibyl.

Během chvíle se pes opravdu objevil, byl ale těžce raněný. Jeho páníček ho proto ihned odvezl na veterinu, kde mu ale ošetřující lékařka řekla, že zranění jsou příliš vážná. Pes měl vážná a rozsáhlá poranění vnitřních orgánů. Zranění bohužel nebyla slučitelná se životem.

Podle Svatopluka Miky, vedoucího Odboru ochrany životního prostředí byl porušen zákon, protože pes zvěř štval. „V honebních pozemcích musí být pes na vodítku. V tomto případě, kdy se pes rozběhne za srnou, dochází k jejímu štvaní, v takovém případě může na psa myslivecká stráž nebo myslivecký hospodář vystřelit,“ uvedl.

Incident teď řeší policie. „Případ si převzali boršovští policisté, kteří ho vyšetřují jako trestný čin týrání zvířat. Pokud by měl k události někdo nějaké informace, budeme rádi, když se ozve na telefonní linku 158,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, pes, David Přibyl, úraz, České Budějovice, Kvítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Honza Benesov

Kolačku, ty jsi opravdu idiot...

Sobota, 19. září 2020, 11:07Odpovědět

Josef Koláček

Zajímá mne jestli měl majitel psa povolenen vstup na pozemek a také bude li stíhán policií pro lesní pych jak je v mysliveckém zákoně uvedeno?

Úterý, 15. září 2020, 18:28Odpovědět

Majiteli utekl při venčení pes za srnou. Čtyřnohého miláčka někdo postřelil  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.