Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ženy prodávaly poukazy na nákup váhy nebo pracího prášku. Za porušení nařízení jim hrozí vysoká pokuta

Až sto tisíc korun pokuta hrozí dvěma ženám, které přistihli budějčtí strážníci na Lannovce při pochůzkovém prodeji. Ženy nabízely lidem poukazy na nákup digitální váhy, kufříku s nářadím nebo pracího prášku. Podobný druh obchodu je ale na území města zakázán.

Ženy se pohybovaly v pondělí kolem třetí hodiny odpoledne na Lannově třídě. „Osmatřicetiletá a sedmapadesátiletá žena z Prostějovska při pochůzce nabízely dárkové poukazy na různé druhy zboží. Přitom si nechávaly v případě zájmu zákazníků podepsat listinu za účelem sjednání schůzky pro předání zboží,“ popsala mluvčí městské policie Věra Školková.

Podobný druh prodeje je ale na území Českých Budějovic zakázán. Strážníci proto ženy o platném nařízení poučili. „Dalším šetřením případu se bude zabývat správní orgán. Za přestupek proti pořádku ve státní správě hrozí ženám pokuta až 100 tisíc korun," dodala Školková.

Rumunští podvodníci se vracejí do Česka. Buďte opatrní, komu přispíváte

Rumunští podvodníci vydávající se za neslyšící se opět vrátili na jih Čech. Svědčí o tom nejen poznatky redakce, ale také zprávy od vás, našich čtenářů. Policie proto nabádá k obezřetnosti, komu přispíváte. I výběrčí charit musí dodržovat jasně...

Ohodnoť článek

Foto Městská policie České Budějovice

Štítky krimi, prodej, zákaz, městská policie, okres Prostějov, České Budějovice, prací prostředek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženy prodávaly poukazy na nákup váhy nebo pracího prášku. Za porušení nařízení jim hrozí vysoká pokuta  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.