Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Trhy na Piaristickém náměstí město neruší. Lidé ale musí dodržovat opatření

Farmářské trhy na Piaristickém náměstí se budou i přes aktuální opatření dál konat. Umožňuje to výjimka, která se vztahuje na prodej určitého sortimentu. Lidé by ale měli dodržovat všechna platná nařízení, jinak by město trhy až do odvolání zrušilo.

Díky výjimce mohou i přes přijatá vládní opatření farmářské trhy fungovat. Omezení se totiž netýká prodeje ovoce a zeleniny, ať už v čerstvém nebo ve zpracovaném stavu, mléka a výrobků z mléka, masa a výrobků z masa, vajec, pekařských a cukrářských výrobků, medu nebo výrobků z medu. Vše za podmínky, že se jedná o domácí výrobu. „Tuto podmínku svým sortimentem trh splňuje. Navíc ji máme zakotvenu přímo v tržním řádu,“ sdělil primátor města Jiří Svoboda.

Po celou dobu ale musí být dodržena nařízená opatření. Lidé nesmí zakoupené výrobky konzumovat v místě farmářských trhů, na místě musí být volně přístupná desinfekce, musí být dodrženy nařízení rozestupy. V jeden čas se na ploše toho farmářského tržiště nesmí vyskytovat více než 20 lidí na 400 metrů čtverečních.

O dohled na dodržování uvedených podmínek se stará městská police. Pokud by byl stav neudržitelný a docházelo by k porušování opatření, můžeme okamžitě trhy až do odvolání zrušit,“ doplnil Svoboda.

Je dobře, že město trhy nezrušilo?

Celkem hlasovalo170 čtenářů

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky farmářské trhy, Piaristické náměstí, koronavirus, omezení, vláda, farmářský trh, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trhy na Piaristickém náměstí město neruší. Lidé ale musí dodržovat opatření  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.