Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V úředních hodinách vyřídil magistrát téměř 1400 žádostí. Třetinu z nich podali lidé z jiných měst

Za uplynulý týden stihl budějcký magistrát odbavit téměř 1400 žádostí z evidence motorových vozidel nebo vystavování dokladů a průkazů. Více než třetina z nich byla přitom podána občany z jiných měst. Lidé totiž díky zrušené místní příslušnosti mohou své žádosti vyřizovat v kterékoliv obci s rozšířenou působností.

Během dvou dní vyřídili úředníci na magistrátu 1363 žádost. Číslo podle primátora Jiřího Svobody představuje pouze počet občanů na přepážkách, které zpracovávají agendu evidence motorových vozidel nebo vystavují doklady a průkazy. Zhruba 37 procent žádostí bylo přitom podáno občany jiných měst. „Je to způsobeno tím, že byla zrušena místní příslušnost a občané mohou vyřizovat své žádosti na kterékoliv obci s rozšířenou působností. Na našich přepážkách evidence vozidel se projevilo i to, že městský úřad v Českém Krumlově má v současnosti oddělení registru vozidel a řidičů uzavřeno,“ uvedl Svoboda.

Rozšířené úřední hodiny

Situaci pomohlo rozšíření úředních hodin. Ty byly v tomto týdnu v souladu s vládním nařízením prodlouženy. V pondělí a ve středu je tak úřad pro veřejnost otevřen od 8 do 17 hodin. Mimo tyto hodiny jsou podle Petra Ferebauera z kanceláře primátora obsluhováni občané, kteří se předem objednali prostřednictvím elektronického rezervačního systému. Během dvou týdnů by se měly úřední hodiny rozšířit také v pátek. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky magistrát, úřad, koronavirus, České Budějovice, Jiří Svoboda, Český Krumlov, Centrální registr vozidel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V úředních hodinách vyřídil magistrát téměř 1400 žádostí. Třetinu z nich podali lidé z jiných měst  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.