Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Se zbraní v ruce přepadl benzínku poblíž centra. Muže se podařilo během chvíle chytit

Českobudějovičtí policisté za sebou mají velmi úspěšnou akci. Během dvaceti minut se jim totiž podařilo zadržet muže, který se včera pokusil se zbraní v ruce přepadnout benzínku nedaleko centra Českých Budějovic. Po obsluze chtěl vydat hotovost, kterou mu ale sloužící žena odmítla dát. Muž se poté vydal na útěk do nedalekého parku, kde ho policie dopadla.

Zprávu o loupežném přepadení nahlásila obsluha benzínky v neděli po šesté hodině večer. Do prodejny na Dlouhé louce měl přijít muž se zbraní, který po pracovnici požadoval vydání hotovosti. „Obsluhující žena mu odmítla peníze vydat. Oznámila, že právě začala směnu a má prázdnou kasu. Pachatel pravděpodobně tuto reakci nečekal a z čerpací stanice utekl směrem ke Stromovce," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Po muži začaly okamžitě pátrat policejní hlídky státních i městských policistů. Pátrání ale netrvalo dlouho. Ozbrojeného pachatele se totiž během dvaceti minut podařilo najít. „Muže odpovídajícího popisu spatřila jedna z hlídek městské policie na stezce vedoucí do lesoparku Stromovka. Když zjevně rozrušený muž začal hledat ve svém batohu osobní doklad k prokázání totožnosti, strážníci uvnitř spatřili střelnou zbraň. Zavazadlo okamžitě odstranili z jeho dosahu a za použití donucovacích prostředků mu nasadili služební pouta," uvedla mluvčí městské policie Věra Školková.

Podle Matznera ho nyní čeká výslech a obvinění z pokusu loupeže. „Vyšetřovatel také požádal o uvalení vazby. Při zadržení měl muž plynovou pistoli ještě u sebe,“ dodal Matzner.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, policie, loupežné přepadení, benzínka, zbraň, České Budějovice, Stromovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Se zbraní v ruce přepadl benzínku poblíž centra. Muže se podařilo během chvíle chytit  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.