Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Poničený most u Jiráskova jezu odstraní. Na jeho místě postaví nový

Už letos měly v Českých Budějovicích odstartovat stavební práce na mostě, který stojí v místě, kde Mlýnská stoka ústí do řeky Vltavy. Demolice, po které bude následovat vybudování nového mostu, ale začne až příští rok. Akce vyjde na 39,3 milionu korun.

„Došlo ke skluzům a tyto zakázky nebudou zahájeny v tomto roce, pouze počítáme se zahájením soutěže,“ vysvětlil náměstek primátora Petr Holický (ANO) zpoždění této a dalších dvou investic. Žádní zastupitelé se k věci nevyjádřili.

„Následkem protiepidemiologických opatření došlo ke značnému zpoždění nutných vyjádření veřejnoprávních orgánů a obtížím při projednání majetkoprávních záležitostí, tím došlo k posunutí termínu dokončení projektové dokumentace a samotné realizace stavby,“ stojí v důvodové zprávě, kterou měli zastupitelé k dispozici.

Letos se tak nakonec bude pouze soutěžit stavební firma. Ta bude mít za úkol odstranit stávající most na Jiráskově nábřeží u hydroelektrárny včetně nosné konstrukce a spodní stavby. Na stejném místě pak vznikne most nový. Tam zůstane silnice o šířce pěti metrů a nezmizí ani oboustranné chodníky. Ze stávající stavby se na žádost památkářů zachová zábradlí, které se dočká renovace. Most využívají ve velkém kromě řidičů také chodci a cyklisté. 

Předpokládaná hodnota investice je 39,3 milionu korun včetně daně. „Akce je vyjmuta z rozpočtu a předpokládáme, že se v upřesněné částce uskuteční v roce 2022,“ dodal Holický. Veřejnost by se s předstihem měla dozvědět termín uzavírky. 

Ohodnoť článek

Foto Elmira Talířová

Štítky most, budějovice, investice, demolice, České Budějovice, Vltava, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poničený most u Jiráskova jezu odstraní. Na jeho místě postaví nový  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.