Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lvíčata v Budějovicích porazila Kosovo 3:0 a vedou tabulku kvalifikace

Více než 2 400 diváků v Českých Budějovicích sledovalo další výhru české reprezentace do 21 let. Při utkání kvalifikace o evropský šampionát lvíčata porazila Kosovo 3:0 a v tabulce i nadále drží první místo.

I přes chladné a deštivé počasí si na Střelecký ostrov našlo cestu 2 439 diváků. Ti od začátku naplno podporovali český výběr do 21 let, který vyzval Kosovo. Oba týmy se potkaly už ve čtvrtek, když v Prištině zvítězilo Česko 1:0. Zápas na Střeleckém ostrově měl ještě jednoznačnější průběh. 

Češi v Budějovicích otevřeli skóre v 10. minutě. Bývalý hráč budějovického Dynama Pavel Šulc aktivním presinkem donutil brankáře Nrecu-Bisingera k chybné rozehrávce. Vystihl ji Filip Kaloč, který před brankou našel zakončujícího Václava Sejka.

Česko porazilo Kosovo 3:0

Úterý, 12. října 2021, 21:00

Při dalším utkání kvalifikace o evropský šampionát lvíčata porazila Kosovo 3:0 a v tabulce i nadále drží první místo.
Při dalším utkání kvalifikace o evropský šampionát lvíčata porazila Kosovo 3:0 a v tabulce i nadále drží první místo.
 

V 35. minutě Šulc po přihrávce Adama Gabriela vystřelil z první, ale kosovský gólman zasáhl. O tři minuty později se už Čechům podařilo navýšit náskok. Karabec se z úhlu neprosadil, dorážející Gabriel, který se přiřítil do vápna, se ale nemýlil. Po necelé hodině hry Češi stanovili konečné skóre, poté co Šulcovu přihrávku před branku lehce tečoval Daniel Fila.

V listopadu vyzve český výběr Anglii

Následně vystřelil zpoza šestnáctky Karabec, jenže Nreca-Bisinger ho vychytal. Blízko druhému gólu v utkání se v 78. minutě ocitl Gabriel, na Filovu přihrávku ale těsně nedosáhl. 

„Měli jsme jasný cíl zvládnout utkání s velmi těžkým soupeřem. Tentokrát jsme náš výkon potvrdili brankami. Naše vítězství je zasloužené. Výsledek odpovídá předvedené hře,“ uvedl trenér Jan Suchopárek na on-line tiskové konferenci po zápase.

Český výběr tak v Budějovicích znovu uspěl. V tabulce skupiny G o Mistrovství Evropy 2023, které se bude konat v Rumunsku a Gruzii, tak lvíčatům patří první místo před druhou Albánií. Třetí je Anglie s jedním zápasem k dobru, kterou následují Slovinsko, Kosovo a Andorra.

Reprezentaci do 21 let čekají letos ještě dva souboje, při venkovních utkáních vyzve v listopadu Anglii a Slovinsko. „Budou to klíčová utkání. Hodně napoví o situaci ve skupině. Věřím, že utkání jsme schopní zvládnout. Určitě nás čekají nejtěžší soupeři ve skupině,“ dodal trenér.

Sestavy

ČR: Kovář - Gabriel (83. Jurásek), Vitík, Knapík, Fukala - Kaloč (83. Krunert), Šulc, Žambůrek - Karabec, Sejk (46. Fila), Ostrák (69. Červ). Trenér: Suchopárek.

Kosovo: Nreca-Bisinger - A. Hoti (63. Zeqiri), Kurtulus, Zumberi - Krasniqi (62. Limani), F. Hoti, Kryeziu (71. Sadiku), Lushaku, Hoxha - Diamant Berisha (83. Tahiri), Marleku. Trenér: Nees.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky Sport, fotbal, Evropa, jednadvacítka, kvalifikace, ČR, Kosovo, SK Dynamo České Budějovice, Česká fotbalová reprezentace, Pavel Šulc, Adam Gabriel, sportovní kvalifikace, Anglie, Česko, Filip Kaloč, Václav Sejk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lvíčata v Budějovicích porazila Kosovo 3:0 a vedou tabulku kvalifikace  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.