Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Žena z Budějc přišla o čtyři a půl milionu korun. Naletěla podvodníkům na internetu

Nepříjemné prvenství získala žena z Českých Budějovic. Na internetu totiž naletěla podvodníkům, kteří jí slibovali společné podnikání nebo investice do kryptoměn. Postupně si získávali její důvěru, až z ženy vylákali přes čtyři miliony korun. Případ vyšetřují českobudějovičtí kriminalisté.

Lidí, kteří naletěli na internetu podvodníkům, a přišli tak o své peníze, každý den přibývá. Rekordmankou je ale žena z Českých Budějovic, kterou její důvěřivost stála miliony korun.

Žena se minulý rok seznámila na Facebooku s mužem jménem Danny, který se vydával za ropného inženýra pracujícího na lodi v Turecku. „Muž se sám staral o nemocného syna. Žena ho při vzájemné vzdálené anglické komunikaci morálně podporovala, vyměňovali si i videa. Po čase jí, jako přítelkyni, nabídl možnost investovat v oblasti bitcoinových transakcí,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner. Žena se nechala zlákat a naposílala muži více jak dva miliony korun. 

„Tím však příběh nekončí. Podobně žena komunikovala ještě s dalšími webovými kamarády Rodym, Oliem a Andym,“ uvedl mluvčí. I jim žena poslala v domnění, že investuje, další peníze. Celkem jí muži připravili o 4,5 milionu korun.

Policie proto znovu varuje před podobnými profily, které jsou velmi často falešné. Podvodníci, kteří za nimi vystupují, mají velmi často dobře promyšlené příběhy, které jsou ale falešné a jejich jediným účelem je vylákat z lidí peníze. Případem se zabývají kriminalisté z Českých Budějovic.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, podvod, peníze, České Budějovice, Internet, Turecko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Budějc přišla o čtyři a půl milionu korun. Naletěla podvodníkům na internetu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.