Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Za loupežné přepadení hrozí muži z Jindřichohradecka až deset let vězení

Až deset let vězení hrozí dvaadvacetiletému muži z Jindřichohradecka, kterého policie stíhá za loupežné přepadení. K němu mělo dojít v Českých Budějovicích, kde stíhaný přepadl jiného muže uhodil ho do hlavy a sebral mu tašku s věcmi.

K incidentu mělo dojít na konci června, v těchto dnech ale policie zahájila trestní stíhání pachatele. Tím je dvaadvacetiletý muž z Jindřichohradecka. „Stíhaný v ulici Nádražní v Českých Budějovicích s úmyslem krást, nejprve zezadu napadl poškozeného nejméně jednou ranou do oblasti hlavy, následkem čehož upadl na zem. Pachatel následně poškozenému odcizil pánskou látkovou příruční tašku, kterou měl poškozený odloženou bezprostředně vedle sebe," popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Z loupeže měl pachatel odejít se čtyřmi baleními prášků, příslušenství k mobilnímu telefonu a krabičkou cigaret. „Pachatel svým jednáním způsobil škodu za nejméně 2 800 korun. Nyní ho čeká soud," dodal mluvčí s tím, že v případě prokázání viny mu hrozí až deset let vězení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, auto, policie, nehoda, věznice, okres Jindřichův Hradec, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za loupežné přepadení hrozí muži z Jindřichohradecka až deset let vězení  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.