Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ředitelem českobudějovického domova pro seniory Hvízdal se stal Miroslav Bína

Novým ředitelem českobudějovického domova pro seniory Hvízdal se stal Miroslav Bína. Bývalá ředitelka na funkci rezignovala. Od prosince ji měla policie vyšetřovat kvůli nelegálním odposlechům zaměstnanců. Bína vede domov od 1. března. 

Bývalá ředitelka skončila na konci prosince minulého roku. Podle vedení města, které dům pro seniory zřizuje, mělo být důvodem manažerské pochybení. „Nešlo o žádný prohřešek vůči klientům. Šlo o manažerské a samozřejmě i lidské pochybení. Vše vyšetřuje policie,“ řekla v prosince Budějcké Drbně primátorka města Dagmar Škodová Parmová (ODS).

Podle informací redakce měla bývalá ředitelka nelegálně odposlouchávat zaměstnance domu. Policie tehdy potvrdila, že vyšetřuje „jednoho člověka z manažerské pozice, který je podezřelý z porušení lidských práv“, komentoval tehdy policejní mluvčí Jiří Matzner„Bližší informace k celé události ale vzhledem k vyšetřování nebudeme poskytovat,“ dodal.

Ředitelku domova pro seniory vyšetřuje policie. Měla odposlouchávat zaměstnance

Ředitelku jednoho z domovů pro seniory v Českých Budějovicích vyšetřuje policie. V minulém týdnu mělo dojít k jejímu zatčení. Podle města se měla dopustit manažerského pochybení. Vedení radnice ani policie přesný důvod komentovat nechtěli. Podle...

Město ještě v prosinci vypsalo výběrové řízení na nového ředitele nebo ředitelku. Tím se měl podle informací ČTK od 1. března stát Miroslav Bína. Informaci ČTK potvrdila primátorka. Bína v minulosti vedl na českobudějovickém magistrátu odbor školství a tělovýchovy. Domov pro seniory Hvízdal má kapacitu téměř 300 lůžek. Patří mezi největší zařízení svého druhu v Jihočeském kraji.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Domov pro seniory Hvízdal

Štítky sociální, správa, senioři, personální, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelem českobudějovického domova pro seniory Hvízdal se stal Miroslav Bína  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.