Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Rekonstrukce sportovní haly je u konce. Stála více než 23 milionů korun

Sportovní hala v Českých Budějovicích je opravená. Rozsáhlá rekonstrukce, která začala minulý rok, vyšla město na 23,5 milionu korun bez DPH. Opraveny byly střechy a také technologické rozvody. Hala se tak v těchto dnech může vrátit do normálního provozu.

Rekonstrukce sportovní haly začala v druhé polovině minulého roku. Město nechalo opravit všechny střechy a také technologické rozvody půdy sportovní haly. „Práce zahrnovaly kompletní obnovu krytiny, rozvodů pro vzduchotechniku, výměnu světel na půdě, vyztužení střešní konstrukce i výměnu hromosvodů," popsala v tiskové zprávě tisková mluvčí Jitka Brůha Welzlová. Hala musela být kvůli opravám od září v provizorním režimu. 

Oprava hlavní střechy nad hrací plochou byla dokončena v říjnu. Poté začaly práce na střechách nad šatnami, atletickým koridorem, kancelářemi a restaurací. Rekonstrukce trvala 210 dní a město za ni podle prvního náměstka primátorky Petra Maroše (ODS) zaplatilo 23,5 milionu korun. 

Podle dřívějších zpráv měla rekonstrukce skončit na konci ledna. Radnice musela nechat střechu opravit kvůli tomu, že do ní zatékalo. Životnost se díky rekonstrukci prodloužila minimálně o patnáct až dvacet let, uvedl už před časem bývalý náměstek primátora Ivo Moravec (HOPB). 

Výstavba parkovacího domu

Vedle sportovní haly mezitím pokračuje výstavba parkovacího domu. Práce mají trvat rok. Poté nabídne dům 495 parkovacích míst pro automobily a zázemí pro 75 kol. Jde o jednu z největších investic města za poslední roky, radnice za akci zaplatí zhruba 150 milionů korun. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky sportovní hala, rekonstrukce, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce sportovní haly je u konce. Stála více než 23 milionů korun  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.