Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihočeši doma uhájili tři body proti Kometě

Českobudějovičtí hokejisté si připsali druhou domácí výhru v řadě. V nedělním zápase na svém ledě přehráli brněnskou Kometu po poměrně hladkém průběhu. Motor se dostal do pohodlného vedení 4:0, brněnští hokejisté potom přidali a dotáhli se na dvoubrankový rozdíl, ale více zápas zkomplikovat nedokázali. Jáchym Kondelík se stal autorem dvou gólů, ke kterým přidal i asistenci.

Českobudějovičtí hráči vstoupili do utkání velmi aktivně. Již zkraje zápasu mohl skórovat Gulaš, jenže zblízka branky si na Furcha jen těsně nepřišel. Šancí následně bylo k vidění na obou stranách, jenže na první branku si diváci museli přece jen ještě počkat. Motor hrál paradoxně v oslabení, přesto se v šestnácté minutě poprvé trefil. Martin Beránek se dostal do samostatného úniku, šikovně si pohrál s Furchem a následně poslal kotouč přesně za jeho záda. Jihočeši mohli skórovat ještě jednou, pár sekund před odchodem do kabin, jenže brněnská defenziva si poradila a odklidila kotouč snad už z brankové čáry.

Druhé dějství začalo oproti tomu předchozímu rozvážněji, ale šance byly k vidění i tak. O srovnání se pokoušel Cingel, jenže na domácího Strmeně si nepřišel, ten si tak připsal důležitý zákrok. A naopak se znovu prosadil Motor, tentokrát v přesilové hře. Jáchym Kondelík si počkal na střelu od modré čáry, následně sebral kotouč a rychlou kličkou pak poslal za Furchova záda. Na domácí střídačce mohlo být o dvě minuty později ještě veseleji. Milan Gulaš ale neprocpal puk mezi betony tak, jak původně chtěl. Českobudějovické hráče to ovšem mrzet nemuselo. Jáchym Kondělík byl znovu tam, kde měl, a před brankou se z dorážky trefil přesně - 3:0.

Domácí se mohli radovat počtvrté, když Adam Kubík využil dobré přihrávky a pohotovou střelou zvýšil na čtyřbrankový rozdíl. Přikryl o pár minut později mohl přidat pátou branku Jihočechů, jenže jeho pokus se zastavil pouze o tyč. I Kometa i přes nepříznivý vývoj občasně zahrozila, těsně před polovinou periody musel nadvakrát zasahovat Strmeň.

Opět za svá záda kotouč nepropustil a držel čisté konto. O to jej ale po minutě připravil Martin Zaťovič. Zkušený brněnský útočník si poradil a kotouč z dorážky poslal, kam bylo třeba. Hostující celek neskládal zbraně a záhy přidal druhou trefu, jmenovitě byl v zakončení přesný Lukáš Cingel. Hosté se pak dostali do laufu, ale další branku již nepřidali, a to ani při hře se šesti hráči v poli. V této herní situaci naopak Matěj Toman trefil odkrytou klec a upravil na konečných 5:2.

OHLASY PO ZÁPASU

Ladislav Čihák (Motor)"Chtěli jsme do utkání dobře vstoupit, což se nám také celkem povedlo. Měli jsme dobrý pohyb. Utkání nám sedlo, dávali jsme tzv. špinavé góly, ale takové v dnešním hokeji padají. Při propracovaných obranných systémech je těžké dávat hezké. Malinkou kaňkou byl inkasovaný gól na 4:1, soupeř se dostal na koně a přidal ještě jeden. Měli jsme i štěstí, skvěle zachytal Honza Strmeň. Jsme rádi, že se nám povedlo utkání před pauzou takhle zvládnout a bude se nám lépe pracovat.“

Jaroslav Modrý (Kometa)„Neměli jsme energii a tahali jsme za kratší konec. Přesto mohlo utkání vypadat jinak, kdybychom dali kontaktní gól. Domácí podržel v důležitých momentech gólman. Nebyli jsme produktivní, naopak soupeř dával špinavé góly z předbrankového prostoru. Ke konci jsme zápas alespoň zdramatizovali.“

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Banes Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeši doma uhájili tři body proti Kometě  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.