Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jsem v Dynamu a léto neřeším, vzkázal Hellebrand. Posily tým nejspíš nedoplní

Bez bodů odjížděli fotbalisté Českých Budějovic z Jablonce, kde inkasovali celkem pět branek. Pozitiv proto trenér Jiří Lerch nenašel mnoho. Prohra mrzela i Patrika Hellebranda, který se gólově prosadil proti týmu, který o něj před nedávnem stál.

„Hodnotí se mi to hůř než minulý týden. S hráči jsme mluvili a řekl jsem jim, že jdeme zápas od zápasu. Dnes to nevyšlo. V prvním poločase jsme drželi krok, pak jsme upozornili hráče na vstup do druhého poločasu, ale zase jsme inkasovali,“ řekl trenér Jiří Lerch na tiskové konferenci po utkání. 

Kouč Dynama ocenil ofenzivní aktivitu Dynama, opět byl vidět Musa Alli, který měl v prvním poločase velkou příležitost, ale šanci neproměnil. Lerch opět připomněl, že je potřeba udržet koncentraci. Zdůraznil také, že mají Jihočeši nevydařené vstupy do utkání a druhých poločasů. „Pořád se to opakuje, musíme na tom zapracovat,“ vzkázal. 

Dynamo se ze severu na jih Čech vrací bez bodu

České Budějovice ve 21. kole FORTUNA:LIGY zajížděly na sever Čech, kde se střetly s tamním Jabloncem. Tým pod vedením trenérského dua Lerch – Kladrubský chtěl navázat na výkon proti Baníku a pod Ještědem zabojovat o body. Po prvním poločase skóre...

Trenér odpovídal také na dotaz, který se týkal přestupového okna. Minulý týden se na smlouvě do konce sezony dohodl s Dynamem Patrik Brandner, finalizuje se hostování Mateje Madleňáka ze slovenského Ružomberoku.

„Není to otázka na mě, řeší to vedení klubu. Měli jsme hráče vytipované, bohužel ta situace je taková a je složité je přivést. Myslím, že zůstaneme v tomto složení,“ řekl Lerch. 

Brandner se vrátil do Dynama. Smlouvu má do konce sezony

V minulosti odehrál za České Budějovice přes stovku soutěžních zápasů. Nyní se Patrik Brandner vrací na jih Čech, aby Dynamu pomohl k záchraně v nejvyšší soutěži. Smlouvu podepsal na Střeleckém ostrově do konce sezony.

První branku, která jen mírnila prohru, si v letošní sezoně připsal Patrik Hellebrand. Ten se prosadil proti Jablonci, který o něj před nedávnem stál. Na to ale podle svých slov Hellebrand nemyslel. „Jablonec chtěl víc a šel si pro to více než my. Je škoda, že jsme po vyrovnávacím gólu nevydrželi déle,“ řekl záložník novinářům.

Ten se podle svých slov plně soustředí na Dynamo. „Myšlenkama jsem v Dynamu, nepřemýšlím nad tím (možným přestupem, pozn. redakce) a cílem je teď zachránit Dynamo v první lize. Za tím jdeme. Nepřemýšlím nad tím, co bude v létě,“ dodal Hellebrand.

Dynamo začalo jaro domácí výhrou 3:0 nad Baníkem Ostrava. Po prohře v Jablonci zůstává poslední se 14 body a jednobodovým mankem za předposlední Karvinou. V neděli Jihočeši doma vyzvou Olomouc. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, fotbal, jablonec, přestupy, patrik hellebrand, jiří lerch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jsem v Dynamu a léto neřeším, vzkázal Hellebrand. Posily tým nejspíš nedoplní  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.