Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Odměna pro Tugyho. Hráč Dynama odletí za mongolskou reprezentací

Poprvé si zahrál za rezervu českobudějovického Dynama, dvakrát naskočil do utkání A-týmu a nyní mu přišla první pozvánka na sraz seniorské reprezentace. Devatenáctiletý Tuguldur Gantogtokh prožívá povedenou sezonu, do které si zapíše i účast na mezinárodním turnaji v ázerbajdžánském Baku.

Urostlého fotbalisty si v posledních týdnech a měsících všímají fanoušci i trenéři. Devatenáctiletý Tuguldur Gantogtokh přišel do českobudějovického Dynama z Meteoru Tábor a rychle o sobě dal vědět.

Letos si za výběr do 19 let připsal v 1. Dorostenecké lize 16 startů s bilancí osm branek a jedna asistence. Jihočeši jsou v tabulce aktuálně šestí. Loni na podzim se talentovaný fotbalista objevil i v nominaci A-týmu. V lize odehrál devět minut proti Teplicím, jedenáct minut si pak připsal v poháru proti Jablonci.

„Slyšel jsem o něm, že je hodně nadaný, že dává spoustu gólů. Je to rychlostní a silový typ útočníka. Zatím ho neznám tolik, ale myslím, že má velké předpoklady. Je jenom dobře, že se propojuje akademie Dynama s A-týmem a že dostávají šanci mladí hráči,“ popsal pro klubový web záložník Marcel Čermák po utkání, ve kterém si Gantogtokh připsal ligový debut. 

„Tugy je velmi zajímavý hráč. Chodíme se na něj dívat v zápasech dorostu, kde je hodně gólový. Líbil se mi i jeho dnešní výkon, měl výborný pohyb, myslím si, že se umí pohybovat ve správných prostorech. Do budoucna by to určitě mohl být zajímavý hráč,“ komentoval loni v listopadu tehdejší trenér Dynama Marek Nikl.

Od začátku jara nastupuje "Tugy", jak zní jeho předívka, za rezervu Českých Budějovic. Hned v prvním utkání rozhodl jedinou brankou o výhřed nad Hostouní.

I díky tomu si mladý fotbalista vysloužil pozvání na sraz A-týmu Mongolska. Informoval o tom facebookový profil Akademie Dynama České Budějovice. 

Mongolsko je součástí pilotního projektu FIFA, který nese název FIFA Series 2024. Jde o přátelská utkání, která hostí různá místa. „Série FIFA jsou přátelské zápasy, v nichž se utkají národní týmy z různých konfederací, které běžně nemají příležitost hrát proti sobě,“ stojí na webu FIFA.

Celkem se do turnaje zapojí 20 výběrů, které se potkají na celkem čtyřech různých místech. Jednotlivé skupiny hostí Alžírsko, Saudská Arábie, Srí Lanka a Ázerbajdžán.

Právě do ázerbajdžánského Baku odletí Tugy. Mongolsko tam vyzve domácí reprezentaci, Tanzánii a Bulharsko. V pilotním projektu jsou také Alžírsko či Guyana, objevuje v něm i řada exotických zemí, jako jsou Bermudy, Vanuatu, Bhútán nebo třeba Papua-Nová Guinea.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, české budějovice, fotbal, sport, Tuguldur Gantogtokh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odměna pro Tugyho. Hráč Dynama odletí za mongolskou reprezentací  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.