Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Prohra mrzí. Čerpadlo vypovědělo službu, vysvětlil Kladrubský stav trávníku

Fotbalisté Dynama na Střeleckém ostrově prohráli s pražskou Spartou, ale sahali minimálně po bodu. Trenér Jiří Kladrubský po utkání řekl, že ho výsledek mrzí. Reagoval také na slova Briana Priskeho, který kritizoval stav trávníku. Čas se krátí, primární cíl je nebýt poslední, dodal kouč.

Hrozná škoda. Tak shrnul Jiří Klardubský nedělní utkání. Dynamo v něm obzvlášť ve druhém poločase tlačilo na pražskou Spartu, prosadit se ale Jihočeši nedokázali. 

„Na ten zápas jsme se připravovali dlouho, měli jsme na to repre pauzu. Všechno nám vycházelo, chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany na rychlé brejky. Bohužel jsme žádný nedotáhli,“ řekl Kladrubský na tiskové konferenci po utkání.

Trenéra mrzela obdržená branka. Veljko Birmančević poslal nevýraznou střelu, kterou nedokázal chytit brankář Martin Janáček. 

„Prohrát takovým gólem mrzí. Kdyby nás Sparta vymíchala nebo to trefili ze 30 metrů...ten průběh a takový gól, to je hrozná škoda. Gól jsem ještě neviděl. Jany (Martin Janáček, pozn. redakce) říkal, že tam teč nebyla. Mrzí ho to, tohle ale fotbal přináší,“ shrnul trenér. 

Trenér Sparty Brian Priske po utkání kritizoval stav trávníku, který nebyl pokropený. „Hřiště bylo ve stavu, že mi to přijde jako disrespekt ke všem 22 hráčům,“ řekl. 

Dynamo podlehlo Spartě nejtěsnějším možným rozdílem

České Budějovice v rámci 26. kola FORTUNA:LIGY na svém hřišti hostily pražskou Spartu, která by se v případě výhry posunula zpět do čela ligové tabulky. Svěřence Kladrubského a Lercha tedy nečekalo nic jednoduchého, Jihočeši ale přesto letenský...

Vysvětlení přinesl právě Jiří Kladrubský. „My jsme si to hřiště včera chtěli nechat pokropit, ale zjistilo, se, že čerpadlo vypovědělo službu. Kluci se to snažili opravit, zavolali na to firmu, ale bohužel se to nepodařilo. Bránilo to rychlejšímu fotbalu. Skákalo to, drhlo to, ale pro oba stejné, i když pro Spartu asi horší. Záměr to nebyl,“ ubezpečil Kladrubský. 

Ten zároveň poděkoval hráčům za to, jak reagovali na obdržený gól. Podle zkušeného fotbalisty však chyběl větší hlad v zakončení a více centrovaných míčů. 

V příštím kole Dynamo vyzve Pardubice. Malou útěchou v boji o záchranu může pro Jihočechy být, že ztratili také fotbalisté Zlína a Karviné.

„Už se ten čas krátí, blíží se konec a primární cíl je nebýt poslední,“ dodal Kladrubský. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, fotbal, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prohra mrzí. Čerpadlo vypovědělo službu, vysvětlil Kladrubský stav trávníku  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.