Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Zajděte na dámský večer s Hříšným tancem, poslechnout si jazz nebo zatančit salsu

Poslední červencový víkend je nabitý kulturními akcemi. Vyrazit můžete na promítání do letního kina, na jazzový festival nebo zatančit si salsu na Střechu. Vstupenky také stále seženete na Otáčivé hlediště, kde aktuálně hraje Jihočeské divadlo Egona Schieleho.

Pátek 26. července

Dámský večer v Háječku: Hříšný tanec

V pátek večer nebude rozhodně nikdo sedět v koutě. Minimálně ne v Háječku, kde se od půl 10 promítá kultovní film Hříšný tanec. Přijít ale můžete mnohem dřív a užít si dobré jídlo a pití a doprovodný program v podobě předkapely Jamie Project, mini design marketu. Na programu je také kurz vazby květin, na který je ale nutné koupit si zvlášť vstupenky. Promítání Hříšňáku začíná ve 21:30.

Jazz fest na Piaristickém náměstí

Piaristické náměstí ovládnou v pátek večer tóny jazzu. V rámci Jihočeského jazzového festivalu se v Česku úplně poprvé představí hvězdný band, který dal dohromady Per „Bass Viking“ Mathiensen. Spojil norského hráče na klávesy Jana Gunnara Hoffa, francouzského kytaristu Nguyên Lê a žijící legendu Angličana Garyho Husbanda, který hraje na bicí. Na hlavní festivalové dny je symbolické vstupné 100 korun.

Sobota 27. července

Divadlo pro děti na Havranním náměstí

Sobotní pohádkové ráno si můžete s dětmi užít na Havraním náměstí. Tentokrát se můžete těšit na příběh z Bramborového království, kde král Brambor Bramborovič I. a jeho choť královna Brambora Bramborovna II. vyhlašují, že kdo zneškodní strašného draka Friťáka, který se usadil na Bramborovém kopečku, dostane ruku princezny Bramborky a půl bramborového pole k tomu. Vstupné je dobrovolné. 

Bratři v Háječku

A do letňáku se podíváme ještě jednou. V sobotu je na programu český film vyprávějící strhující příběh odvahy a boje za svobodu bratrů Mašínových. Areál se otevírá už v 19 hodin. Promítání startuje ve 21:30.

Neděle 28. července

Salsa na Střeše

Neděle bude na Střeše patřit znovu tanci. Od 17 hodin tady startuje workshop salsy a od 18 hodin se můžete těšit na salsa a bachata party. Vstup na workshop je za 200 korun a na party 100 korun. 

Autoportrét Egona Schieleho na Otáčivém hledišti

Na Otáčivém hledišti v Českém Krumlově se opět předvede baletní soubor Jihočeského divadla v tanečním představení Egon Schiele – Autoportrét. Ústředním tématem tanečně výtvarné inscenace je tvorba a život expresionistického génia Egona Schieleho. Na představení stále seženete vstupenky. Začátek je ve 21:30.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kultura, české budějovice, akce, kulturní tipy, program

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Zajděte na dámský večer s Hříšným tancem, poslechnout si jazz nebo zatančit salsu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.