Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Budějcký magistrát se vrací do normálního režimu. V Krumlově se musí lidé na úřad objednat

Od pondělí se začnou pomalu vracet do normálního provozu úřady na jihu Čech. V Českých Budějovicích budou obnoveny úřední hodiny na všech odborech magistrátu. Do normálu se vrací i úřad v Krumlově, kam se ale budou muset lidé nejdříve objednat.

Budějcký magistrát měl omezený provoz více než měsíc. Od pondělí 20. dubna už ale začnou fungovat všechny odbory v obvyklých úředních hodinách.

Ještě před „znovu otevřením“ byly všechny veřejně přístupné prostory budov magistrátu dezinfikovány. „Zdravotně nezávadným přípravkem, který po zaschnutí zanechává vrstvu bránící přilnavosti virů a baktérií až 21 dní, byly ošetřeny všechny stěny, podlahy, schodiště, madla, pulty, výtahy, přepážky i kliky u dveří míst, a to v prostorách přístupných veřejnosti,“ uvedla Renáta Kollarczyková z kanceláře primátora. Lidem budou mít navíc k dispozici dezinfekční roztoky ve stojanech u vchodů do všech budov.

V platnosti ale stále zůstávají všechna bezpečnostní nařízení a preventivní opatření. „Přes možnost osobního vyřízení na úřadě jsou stále preferovány prostředky umožňující dálkový přístup, jako je email, datová schránka nebo klasická pošta,“ uvedl primátor města Jiří Svoboda.

V Českém Krumlově se musí lidé objednat

Částečně bez omezení bude od pondělí fungovat také úřad v Českém Krumlově. Pro komunikaci s klienty bude ale upřednostňovat elektronickou formu prostřednictvím e-mailu, telefonu, datových zpráv, či poštou, nebo přes podatelnu.

„K vyřízení záležitostí je nutné, aby se klienti elektronicky či telefonicky objednávali. Tímto opatřením chceme zabránit shlukování většího množství lidí, kteří čekají na odbavení. Potřebné kontaktní údaje máme uvedené na webu města a ve zjednodušené podobě rovněž na vstupních dveřích do úřadu,“ vysvětluje tajemník městského úřadu Radim Rouče.

V úředních hodinách bude volně přístupná pouze podatelna, v ostatních prostorách úřadu se veřejnost nebude moci zcela volně pohybovat a bude muset vyčkat na doprovod z řad pracovníků úřadu. Objednaní klienti, kteří na úřad přijdou, dostanou visačku s označením „návštěva“. Úřad tím chce kontrolovat a regulovat počet lidí, kteří se budou aktuálně pohybovat v budovách.

I tady budou navíc platit přísná hygienická pravidla. Místa, jako zábradlí, kliky, tlačítka na výtahu a další jsou několikrát denně dezinfikována a na chodbách bude k dispozici také dezinfekce.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky magistrát, úřad, koronavirus, České Budějovice, Český Krumlov, Česko, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký magistrát se vrací do normálního režimu. V Krumlově se musí lidé na úřad objednat  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.