Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Dolním Dvořišti budou odběry viru pro pendlery od středy

Na hraničním přechodu s Rakouskem Dolní Dvořiště bude nejpozději od středy fungovat pro pendlery-samoplátce odběrové místo na testy na nákazu koronavirem. Vyšetřovat se bude nukleová kyselina viru, materiál se pak musí odvézt do laboratoře.

Dnes si byli pracovníci laboratoře prohlédnout místo, vznikne v bezcelní zóně. Provoz na přechodu je bez kolon, s odbavením a kontrolami pomáhají policistům vojáci. Krajský policejní mluvčí Jiří Matzner dnes řekl, že ráno se tvořily kolony na Dolním Dvořišti i hraničním přechodu Strážný, od desáté hodiny je provoz plynulý.

Jihočeským hygienikům se podařilo přes víkend domluvit s laboratoří Next Clinic vyšetření pro pendlery. Lidé, kteří jezdí pracovat za hranice, se musí jednou za 14 dní prokázat negativním testem na koronavirus. Další odběrové místo pro pendlery bude v Českých Budějovicích.

„Dnes se začne místo stavět. Nejpozději ve středu by se provoz spustil. Budou to stany: jeden, kde se bude odebírat, dělat výtěry, druhý stan pro zaměstnance. Pro nás je velice důležitá informace, že tato služba bude zajištěná,“ řekla ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

O víkendu zaznamenali hygienici mnoho dotazů od pendlerů, kteří se chystají za prací do Rakouska nebo Německa. Od dnešního rána pro ně funguje infolinka na čísle 736 514 326.

Autoři | Foto

Štítky Rakousko, koronavirus, hospodářství, zaměstnanost, Dolní Dvořiště, laboratoř, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, České Budějovice, Německo, virus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Dolním Dvořišti budou odběry viru pro pendlery od středy  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.