Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Jez u Papouščí skály je pro vodáky nesjízdný, může za to větší průtok vody

Ti, kteří se v nejbližších dnech chystají na vodu, musí před Krumlovem počítat s velkým omezením. Jez u Papouščí skály je totiž zavřený. Důvodem je větší průtok vody, který je pro vodáky nebezpečný. Uzavření jezu by mělo podle mluvčího Povodí Vltavy trvat ještě čtrnáct dní.

Kvůli většímu průtoku vody už se v minulém týdnu zranilo několik lidí. „Ten, kdo to na kánoi nebo raftu umí a předem by si tu šlajsnu prohlédl, tak by to sjel, ale minulý týden jsme zaznamenali velké množství úrazů. Proud vody vodáky stáhl mimo šlajsnu, kde se převrátili a zranili. Spolek půjčoven lodí a kempů se proto domluvil s Povodím Vltavy na uzavření jezu,“ popsal Pavel Kolouch z půjčovny lodí a raftů Ingetour. 

Na jezu momentálně protéká 20 metrů krychlových za vteřinu, a to je pro vodáky velmi nebezpečné. „Pro bezpečné splouvání je potřeba, aby jez měl maximálně 10 metrů krychlových za vteřinu. Vodáci by měli sledovat webové stránky Povodí Vltavy, kde se dozví aktuální výšku vody,“ uvedl tiskový mluvčí Povodí Vltavy Hugo Roldán, který dodal, že uzavření jezu by mělo trvat ještě čtrnáct dní. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Redakce

Štítky Českokrumlovsko, jez, vodáci, sjízdnost, nebezpečí, Povodí Vltavy (státní podnik), skála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Jez u Papouščí skály je pro vodáky nesjízdný, může za to větší průtok vody  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.