Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rallye Český Krumlov se v květnu nepojede. Kvůli opatřením budou pořadatelé hledat podzimní termín

Rallye Český Krumlov se ani v letošním roce nepojede v jarním termínu. Pořadatelé podle dnešního prohlášení nechtějí riskovat, že by se musel nadcházející ročník obejít bez diváků a proto se rozhodli tradiční soutěž českého mistráku přeložit na podzimní termín.

Krumlovská rally našla nové centrum. Z výstaviště se přesouvá na letiště

Aktuální koronavirová krize výrazně ovlivnila přípravy nadcházejícího ročníku Rallye Český Krumlov. Osmačtyřicátý ročník závodu by měl proběhnout 21. a 22. května. Už teď je jasné, že centrem soutěže nebude v letošním roce budějcké výstaviště,...

Nová sezona mistrovství ČR odstartuje o tomto víkendu Valašskou rallye, která se bude konat bez přítomnosti diváků. Na začátku května je poté na programu Rallye Šumava Klatovy.

„Vývoj epidemie není tak příznivý, jak mnozí předpokládali, a všemožné restrikce se budou uvolňovat velice pomalu. Ač bychom výjimku Ministerstva zdravotnictví pro konání akce v květnovém termínu s největší pravděpodobností dostali, sterilní závody bez atmosféry pořádat nechceme,“ vysvětluje v dnešním prohlášení hlavní pořadatel soutěže Pavel Kacerovský.

Součástí programu českokrumlovské rallye v posledních letech bývalo setkání jezdců a fanoušků na letním parketu v Holkově, erzeta a servis na výstavišti, hojně navštěvované přeskupení v kaplických ulicích nebo večerní vyhlášení vítězů na rampě v centru města UNESCO. To vše by v jarním termínu aktuální opatření nejspíš výrazně ovlivnila.

„Letní měsíce jsou kvůli návalu návštěvníků do turisticky frekventovaných jižních Čech pro pořádání naší rallye tabu, řešením je tedy přesunutí soutěže do některého z podzimních termínů. Změna kalendáře nyní závisí na výsledcích jednání s Autoklubem ČR,“ uzavírá Kacerovský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Rallye Český Krumlov

Štítky Český Krumlov, rally, koronavirus, opatření, závod, soutěž, motorsport, rallye, Valašská rally, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, UNESCO, Šumava, Klatovy, Autoklub České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rallye Český Krumlov se v květnu nepojede. Kvůli opatřením budou pořadatelé hledat podzimní termín  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.