Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Krumlovská rally našla nové centrum. Z výstaviště se přesouvá na letiště

Aktuální koronavirová krize výrazně ovlivnila přípravy nadcházejícího ročníku Rallye Český Krumlov. Osmačtyřicátý ročník závodu by měl proběhnout 21. a 22. května. Už teď je jasné, že centrem soutěže nebude v letošním roce budějcké výstaviště, ale nedaleké letiště v Plané.

Výstaviště bylo neodmyslitelně spojeno se závodem od roku 2007. Jenže v lednu letošního roku se v jeho areálu otevřelo očkovací centrum a Krizový štáb Jihočeského kraje tam konání rally nepovolil. Pořadatelé poté pracovali s variantou přesunu centra závodu na Lipno, ale kvůli stavebním úpravám centrálního parkoviště tato možnost nevyšla. Proto poté zamířili do rozhlehlého areálu Letiště České Budějovice. 

„Oceňujeme vstřícný přístup vedení letiště, díky kterému máme adekvátní náhradu za výstaviště. Pro servisní zázemí dostaneme k dispozici stojánku, formální a technické přejímky včetně zázemí pro novináře a VIP hosty budou situovány do zbrusu nového terminálu, využít můžeme také další plochy,“ představuje novinky hlavní pořadatel Rallye Český Krumlov Pavel Kacerovský.

Letiště České Budějovice se nachází na hlavním tahu mezi krajským městem a Českým Krumlovem, koncept tradiční automobilové soutěže proto může kopírovat minulé ročníky. Do itineráře se vešel tucet rychlostních zkoušek na šesti náročných úsecích, chybět bude pouze erzeta na výstavišti.

„Vítáme možnost poskytnout zázemí pro konání 48. ročníku Rallye Český Krumlov. Myslíme si, že pro všechny fandy automobilového sportu je informace o přípravě konání tohoto závodu dobrou zprávou. Profesionalita a zkušenosti pořadatelů jsou pro nás zárukou, že i přes současnou obtížnou situaci budeme moci smysluplně propojit automobilové a letecké prostředí a vytvořit tak pro všechny zúčastněné příjemný zážitek,“ komentuje přesun centra rally do areálu v Plané u Českých Budějovic náměstek ředitele letiště Robert Kala.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Facebook Letiště České Budějovice

Štítky Český Krumlov, rally, koronavirus, opatření, závod, soutěž, motorsport, letiště, Planá, rallye, kongresové centrum, koronavirová krize, Letiště České Budějovice, České Budějovice, Jihočeský kraj, Vodní nádrž Lipno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krumlovská rally našla nové centrum. Z výstaviště se přesouvá na letiště  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.