Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hudební festival Český Krumlov bude kvůli covidu až v září

Hudební festival Český Krumlov přesunuli pořadatelé kvůli koronavirovým opatřením z července a srpna na 4. až 18. září. Program představí 7. června, kdy také spustí prodej vstupenek. Novinářům to dnes za organizátory řekla Lucie Herberová. Festival má letos před sebou 30. ročník, podle starších informací by mohl přijet i Plácido Domingo.

Termín posunuli pořadatelé kvůli trvajícím vládním koronavirovým opatřením. "Po dlouhých úvahách jsme se rozhodli festival v původním termínu zrušit. Aktuální protipandemická opatření pro konání kulturních akcí nám stále nedávají jistotu, že bychom mohli během původního termínu našim návštěvníkům nabídnout festival, na který jsou zvyklí. Velmi nás to mrzí, neboť festival patří k českokrumlovskému létu již 30 let," řekl prezident festivalu Jaromír Boháč.

Pořadatelé pracují na novém programu. Představí ho 7. června, kdy zároveň začnou prodávat lístky. Informace zveřejní na webu.

Původní rozpočet letošního ročníku byl 43,5 milionu Kč. Na festival jezdilo každý rok asi 20.000 lidí. Zpívali na něm už Domingo, Jonas Kaufmann, Renée Flemingová, Karel Gott nebo Dagmar Pecková. Loni organizátoři letní termín kvůli koronaviru zrušili a připravili v září náhradní akci s českými umělci.

V jižních Čechách přesunuli někteří organizátoři akce na rok 2022. Stejně jako loni nebudou ani letos festivaly Mighty Sounds v Táboře, Hrady CZ v Rožmberku nad Vltavou, Foot Fest v Želči na Táborsku, Musicfest Přeštěnice na Písecku ani Selské slavnosti v Holašovicích na Českobudějovicku. Jiní pořadatelé letos přehlídky plánují: festivaly Okolo Třeboně, Folkový Pluháč, Zpívání nad Nežárkou, Mirotické setkání loutek a hudby nebo Třeboňská nocturna. Stejně tak zatím českobudějovické výstaviště počítá na konec léta s agrosalonem Země živitelka. Přesunuté na rok 2022 je Borůvkobraní v Borovanech, pořadatelé ale připraví 10. července pod názvem Borůvkobraníčko náhradní menší akci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto festivalkrumlov.cz

Štítky ČR, hudba, koronavirus, festival, Jihočeský, Český Krumlov, hudební festival, Plácido Domingo, COVID-19, vstupenka, Jonas Kaufmann, Renée Flemingová, Karel Gott, Dagmar Pecková, Mighty Sounds, Země živitelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudební festival Český Krumlov bude kvůli covidu až v září  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.