Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Lipně nad Vltavou dokončili modernizaci areálu pod sjezdovkou

Novou část obce využívají obyvatelé a návštěvníci Lipna nad Vltavou. Rodinný areál Lipno tam dokončil první etapu dostavby a modernizace prostor pod sjezdovkou. Investice zahrnovala nové ubytování, gastroprovozy či úpravu veřejného prosotru.

Nejen návštěvníkům slouží například nová lanová dráha. Ta obsluhuje sjezdovku Lipenská. V areálu je také prodejna a půjčovna sportovního vybavení. Tam je možné využít také servis kol a lyží. Nové zázemí má také informační centrum.

Nedaleko odtud je pak centrální parkoviště. „Spojením nabídky hotelových služeb, kongresového centra, kvalitní gastronomie se sofistikovaným dopravním terminálem a odbavovacím systémem zahrnujícím veškeré navazující aktivity prakticky vznikla nová část obce, která má potenciál předurčit budoucí vývoj celého sídla,“ zhodnotil starosta obce Lipno nad Vltavou Zdeněk Zídek

První etapa modernizace zahrnovala také rekonstrukci objektu ubytovny Chata Lanovka. Ta společně s novou budovou tvoří hotel Element s kongresovým zázemím až pro 500 osob. 

Projekt má posloužit i místním

Pod sjezdovkou je také náměstí, které se podle investora má stát novým veřejným prostorem v obci. „Všechny zmiňované kroky souvisí i s dalšími plány, které směřují do budoucnosti. Obec se mimo jiné chystá rozšířit školu a místním dále zajistit dobré podmínky pro život v turisticky rušné obci,“ vysvětlila mluvčí společnosti Lipno Servis Olga Kneflová.

V cestovním ruchu je dlouhodobě problém shánět personál, což platí i pro Šumavu a okolí. I proto investice zahrnovala zlepšení podmínek pro zaměstnance. „Jsme moc rádi, že se nám povedlo zajistit větší komfort nejen pro návštěvníky, ale také pro naše zaměstnance, kteří mohou pracovat v lepším a modernějším prostředí. Jen spokojení zaměstnanci mohou totiž kvalitně obsloužit naše klienty a umožnit jim tak co nejkrásnější zážitky u nás na Šumavě,“ dodal generální ředitel Rodinného areálu Lipno Matěj Kratochvíl.

Ohodnoť článek

Foto Lipno Servis

Štítky lipno, přehrada, investice, Šumava, Lipno nad Vltavou, sjezdovka, Vodní nádrž Lipno, LIPNO SERVIS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Lipně nad Vltavou dokončili modernizaci areálu pod sjezdovkou  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.