Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policie zadržela skupinu, která na Českokrumlovsku prodávala pervitin. Hrozí jim až pět let vězení

Až pět let vězení hrozí muži a dvěma ženám, kteří měli na Českokrumlovsku a v okolí Vyššího Brodu od roku 2018 prodávat pervitin. Jedna z žen ho dokonce měla poskytovat za úklid bytu. Dohromady měla mít skupina zhruba 13 zákazníků.

Případem se zabývali českokrumlovští kriminalisté ve spolupráci s Generálním ředitelstvím cel. Podle nich měli sedmačtyřicetiletý muž, šestatřicetiletá a pětatřicetiletá žena minimálně od roku 2018 do září 2023 v obci Vyšší Brod a na Českokrumlovsku opakovaně nabízet a prodávat pervitin. 

„Jedna z obviněných měla přitom pervitin opatřit mimo jiné i za protislužbu, která spočívala v úklidu jejího bytu. Jejich zákazníky mělo být dohromady nejméně 13 osob, kterým za uvedenou dobu distribuovali nejméně 78 gramů pervitinu,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Policie začala v těchto dnech trojici trestně stíhat. Za uvedený přečin jim podle mluvčího hrozí u soudu trest odnětí svobody na jeden až tři roky nebo pokuta.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, krimi, pervitin, drogy, Českokrumlovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zadržela skupinu, která na Českokrumlovsku prodávala pervitin. Hrozí jim až pět let vězení  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.