Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Likvidaci požáru na Jindřichohradecku komplikoval silný mráz

Škodu až šest milionů korun způsobil v Lovětíně na Jindřichohradecku noční požár venkovského stavení. Kromě budovy, v níž byla zaparkovaná auta, zasáhl oheň i obytnou část budovy. Nikdo nebyl naštěstí zraněn. Zásah hasičů komplikoval silný mráz.

Požár byl na tísňovou linku oznámen ve 1:44 hodin ráno. Krátce po druhé hodině ranní byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Na místě zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči z Jihočeského kraje a na pomoc přijela i posádka z Kamenice nad Lipou z Vysočiny.

„Zásah hasičů komplikoval silný mráz. Komplikací bylo především to, že hasební voda neodtéká, ale zamrzá jak na hašeném objektu, tak na požární technice a přístupových cestách. Hasiči se na požářišti musí pohybovat velmi opatrně, protože chodí prakticky jen po ledě. Jejich zásahové obleky okamžitě pokrývá silná vrstva ledové tříště,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. 

Hasiči dostali požár pod kontrolu krátce po půl páté ranní. „Likvidaci požáru velitel zásahu zatím nenahlásil. Okolo sedmé hodiny ranní proběhlo střídání zasahujících hasičů. Dohašování bude probíhat určitě ještě v dopoledních hodinách,“ dodala Matějů.

Autoři | Zdroj ČTK

Štítky požár, Jindřichohradecko, hasiči, zima, mráz, okres Jindřichův Hradec, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Kamenice nad Lipou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Likvidaci požáru na Jindřichohradecku komplikoval silný mráz  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.