Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Třeboň za 16 milionů opraví dům s pečovatelskou službou

Třeboň opraví příští rok dům s pečovatelskou službou v Chelčického ulici. Oprava má snížit energetickou náročnost budovy. Bude stát asi 16,3 milionu korun a město na ni získalo dotaci 6,1 milionu. Záměr už schválili zastupitelé.

Budova z roku 1993 zatím opravována nebyla. Podle místostarostky Jany Grammetbauerové (ODS) je členitá a často zatéká do konstrukcí, což ničí části stavby. „Kompletně necháme zateplit obvodové stěny a podlahy nad exteriérem a samozřejmě střechu," uvedl starosta Jan Váňa (ODS). Město vymění také dřevěná okna a balkonové dveře za plastové, které splní parametry norem. Dělníci rovněž posunou a vymění svody, aby do budovy už nezatékalo.

Třeboň, kde žije zhruba 8200 lidí, letos hospodaří se schodkovým rozpočtem, který počítá s příjmy téměř 324 milionů a výdaji 355 milionů. Schodek 31 milionů bude radnice hradit z přebytku hospodaření z předcházejících let. Hlavní plánovanou investicí města je letos oprava Bertiných lázní za více než 170 milionů, která začne v září.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Třeboň, rekonstrukce, pečovatelská služba, oprava, Jindřichohradecko, ODS, Jan Váňa, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třeboň za 16 milionů opraví dům s pečovatelskou službou  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.