Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté pátrali po vodácích, jeden spal pod kánoí a druhý byl na benzínce

Třeboňští policisté mají za sebou dvě pátrací akce po vodácích. Pohřešování mužů nahlásili kamarádi, kteří měli o ně měli strach. Nakonec ale vše dobře dopadlo a vodáci byli v pořádku. Do pátrací akce se zapojili i hasiči.

Pohřešování prvního vodáka nahlásili kamarádi v pátek v půl jedenácté večer. Sejít se s ním měli mezi jezem U Pilaře – Zlatou stokou a kempem v obci Majdalena. Tam ale nedorazil a začali o něj mít strach. 

„Do pátrací akce byli přizváni i hasiči, kdy se provedla kontrola od jezu podél obou břehů, v různých kempech a policisté nepodcenili ani zdravotnická zařízení,“ uvedl tiskový mluvčí policie Milan Bajcura. Pohřešovaného muže nakonec našli spícího pod kánoí. 

Policisté v sobotu ale pátrali znovu. Tentokrát se jednalo o příbuzného, který s rodinou sjížděl Novou řeku – část řeky Lužnice a po přespání v kempu Mláka zmizel. Třeboňští policisté o spolupráci poprosili služebního kynologa a dobrovolné hasiče. „Kontrolou lokalit obou břehů řeky, kempů a přilehlých míst, byl „pohřešovaný“ muž nalezen na benzinové čerpací stanici, bez známek zranění,“ dodal mluvčí. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky pátrání, vodáci, policie, Jihočeský kraj, Zlatá stoka, Lužnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté pátrali po vodácích, jeden spal pod kánoí a druhý byl na benzínce  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.