Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dačická nemocnice zakázala kvůli koronaviru návštěvy

Od dnešního dne platí v dačické nemocnici zákaz návštěv. Důvodem je narůstající počet případů koronaviru na Jindřichohradecku a Jihlavsku. Zákaz platí až do odvolání. Informovala o tom mluvčí holdingu Jihočeské nemocnice Iva Nováková.

Vzhledem k narůstajícímu počtu případů koronaviru v okrese Jindřichův Hradec a Jihlava rozhodla dačická nemocnice vyhlásit od dnešního dne zákaz návštěv. Nařízení platí až do odvolání.

Nakažených koronavirem přibývá, nemocnice v Jindřichově Hradci zakazuje návštěvy

Jindřichohradecká nemocnice se od pondělí uzavře pro návštěvy. Důvodem je rostoucí počet nakažených koronavirem. Zákaz návštěv platí pro všechna oddělení následné péče. Od pondělního dne také v Hradci dojde ke změně provozu odběrového místa.

Zákaz platí od pondělí také v jindřichohradecké nemocnici. V okrese je aktuálně 14 aktivních případů koronaviru, podle ředitelky krajské hygienické stanice Kvetoslavy Kotrbové se ale nejedná o ohnisko nákazy. „Epidemiologicky je tam situace klidná,“ řekla pro ČTK.

Během včerejšího dne přibyly na jihu Čech další dva případy koronaviru. „Jednalo se o muže z Českobudějovicka, který se nakazil kontaktem s pozitivní osobou v pražském klubu, a ženu ukrajinské národnosti, povinně testovanou po příjezdu do České republiky,“ uvedla Kotrbová.

Ze stávajících 32 aktivních případů na jihu Čech je jich aktuálně evidováno čtrnáct na Jindřichohradecku, po čtyřech na Prachaticku, Táborsku a Českobudějovicku, po třech na Písecku a Strakonicku. Českokrumlovsko stále hlásí aktuální nulu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky nemocnice, omezení, koronavirus, zákaz, Dačice, COVID-19, návštěva, okres Jindřichův Hradec, Jihočeské nemocnice, a.s., Česko, Kvetoslava Kotrbová, okres Jihlava, Krajská hygienická stanice, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dačická nemocnice zakázala kvůli koronaviru návštěvy  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.