Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Motorkáři po nehodě selhaly základní životní funkce. Díky rychlému zásahu se ho podařilo zachránit

Jihočeští záchranáři zasahovali včera odpoledne u vážné dopravní nehody motorkáře, ke které mělo dojít na Jindřichohradecku. U zraněného muže došlo krátce po nehodě k selhání životních funkcí, musel být proto resuscitován nejdříve laicky, poté profesionálně od zasahujících záchranářů. Muže se podařilo zachránit a ve vážném stavu byl transportován do nemocnice.

K nehodě došlo v pondělí odpoledne u obce Člunek na Jindřichohradecku. Na tísňovou linku 155 byla nahlášena dopravní nehoda motokáře. Na místo byla ihned vyslána posádka zdravotníků a také vrtulník letecké záchranné služby. Ještě před jejich příjezdem došlo ale u muže k selhání základních životních funkcí. 

„Operátorka tísňové linky 155 proto okamžitě přistoupila k zahájení takzvané telefonicky asistované neodkladné resuscitace a instruovala volající na místě, jak resuscitaci provádět. Na tu pak mohli navázat záchranáři a poskytnout muži rozšířenou profesionální kardiopulmonální resuscitaci,“ popsala mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Motorkáře se díky včasnému zásahu podařilo zachránit. Muž ale během nehody utrpěl vážná mnohačetná poranění a ve vážném stavu byl letecky transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení krajské nemocnice.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky krimi, nehoda, motorkář, zdravotníci, havárie, okres Jindřichův Hradec, Člunek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkáři po nehodě selhaly základní životní funkce. Díky rychlému zásahu se ho podařilo zachránit  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.