Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Podvodník se vydával za bankéře. Z ženy vylákal přes třicet tisíc korun

O více než třicet tisíc korun přišla žena z Jindřichohradecka, která naletěla neznámému podvodníkovi. Ten se totiž vydával za bankéře, se kterým si podvedená žena domluvila schůzku. Ještě předtím mu ale poslala prostřednictvím bitcoin peněženky peníze. Muž nakonec na schůzku nepřišel a žena tak o své peníze přišla.

O podvodu informovala policii žena z Jindřichohradecka, kterou oslovil muž, vydávající se za bankéře jedné bankovní společnosti. Poškozená žena měla shodou okolností u této společnosti sjednanou půjčku. Domluvila si proto s mužem schůzku. 

„Během komunikace si muž dokázal získat důvěru poškozené ženy. Vymyslel si tak věrohodnou legendu, že mu žena, ještě než přišel na schůzku, poslala téměř 31 tisíc korun prostřednictvím bitcon peněženky,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Muž na domluvenou schůzku ale nedorazil a žena tak o své peníze přišla. „Policisté po pachateli trestného činu podvodu intenzivně pátrají,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, policie, podvod, peníze, okres Jindřichův Hradec, Bitcoin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník se vydával za bankéře. Z ženy vylákal přes třicet tisíc korun  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.