Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Firma nabídla městu dům za 32 milionů korun. Jindřichův Hradec pro něj ale nemá využití

Radní Jindřichova Hradce tento týden odmítli nabídku na odkoupení domu, kde byly v minulosti ordinace zubních lékařů. Stávající majitel ho nabídl za 35 milionů, ale město pro něj nenašlo využití. To musí ještě schválit zastupitelé.

Nemovitost městu nabídla firma, která ho vlastní. Dům se nachází v Denisově ulici a lidé ho znají jako "zubárnu", protože tam byly ordinace dentistů. Stavba je podsklepená, má dvě nadzemní podlaží a obytné podkroví. Nachází se tam také stomatologické ordinace se zázemím či kanceláře. 

Vlastník dům nabídl za 35 milionů korun. „S ohledem na to, že město v tuto chvíli nemá konkrétní záměr využití budovy, ve schváleném rozpočtu města nebylo s koupí počítáno a cena je výrazně vyšší, než uvádí znalecký posudek, který si město nechalo vypracovat a je 21 milionů korun, nesouhlasila rada města s koupí objektu,“ řekl pro web města místostarosta Jindřichova Hradce Radim Staněk (ODS).

Opozice se k rozhodnutí radních může vyjádřit na jednání zastupitelů, kteří budou záměr projednávat. Nadcházející schůze je naplánovaná na 27. dubna. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jindřichův Hradec

Štítky Jindřichův Hradec, dům, prodej, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firma nabídla městu dům za 32 milionů korun. Jindřichův Hradec pro něj ale nemá využití  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.